Rammi

Fiskeriföretaget Rammi hf som hör hemma i Siglufjörður äger 6 fiskebåtar (enligt hemsidan 5) varav två frystrålare, Manaberg OF 42 på 1 378 ton och Sigurbjörg OF 1 på 893 ton. Dessa fiskar torsk, större kungsfisk, kolja, hälleflundra och sej med flera torsk- och plattfiskar med bottentrål samt makrill med pelagisk trål.

Vidare räktrålaren Siglunes SI 70 på 187 ton, trålaren Mulaberg SI 22 på 819 ton som fiskar torskfiskar och större kungsfisk med bottentrål och räkor med räktrål samt trålarna Jon a Hofi AR 42 på 478 ton och Frodi II AR 38 på 352 ton som fiskar torskfisk och plattfisk med flyschooterfiske (dragnot eller snurrevad) och kräftor, hummer, torskfisk och plattfisk med kräfttrål. I Thorlakshöfn driver företaget fiskberedningsindustri.

Dessutom är företaget ägare av fiskeriföretag i Mexico och Chile tillsammans med HB Grandi:

Félagið stofnaði á árinu 1998, ásamt Granda hf., eignarhaldsfélagið Isla ehf. til að fara með eignarhluta í mexíkósku fyrirtækjunum Pesquera Siglo S.A. og Nautico S.A.

Stora aktieägare i företaget är sannolikt HB Grandi hf (ägde 19% av aktierna år 1998) och Marteinn Haraldsson hf (11% år 1998). Företaget grundades 1971:

Þormóður rammi hf. var stofnaður árið 1971. Í ársbyrjun 1997 sameinuðust fálaginu Magnús Gamalíelsson hf. og sæberg hf. ásamt dótturfélögum þess félags, Dalberg ehf. og Hraðfrystihús Ólafsfjarðar hf. Í nóvember 1998 var Sigvaldi ehf. sameinaður félaginu, en það var útgerðar- og fiskvinnslufyrirtæki á Ólafsfirði.

Rammi äger också flera fiskeberedningsindustrier inklusive en ny räkskalningsfabrik i Siglufjördur.

Intressant?
Läs mer: Islandsbloggen,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!