Tindskard – tog över från Ole Peter Espersen

Inlägg nr 8 av 19 i serien Danska kvotkungar

Familjen Tindskard är huvudägare i två fiskeriföretag, P/R Beinur och TN Hirtshals ApS. P/R Beinur ägs i huvudsak av syskonen Fridálvur Virgarsson Tindskard, Elin Vigarsdottir Tindskard och Runi Virgarson Tindskard. De äger 90% av partrederiet medan Gunnar Nolsø äger 10%. Företaget leds dock av syskonens far Virgar Tindskard. P/R Beinur äger den stora pelagiska fiskebåten HG 62 Beinur som har pelagiska fiskerättigheter (IOK).

Virgar Tindskard flyttade till Danmark från Färöarna i början av 1970-talet för att arbeta ombord på HG 62 Expo. Han var från 1975 delägare i P/R Expo som ägde HG 62 Expo vars huvudredare var Ole Peter Espersen, far till politikern Lene Espersen. 1998 blev familjen Tindskard huvudägare av och Virgar Tindskard huvudredare i företaget.  2001 bytte partrederiet namn till P/R Beinur då de köpte en ny båt som fick namnet HG 62 Beinur, den första med det namnet. Barnen tycks ha blivit delägare år 2008. Företaget ägnar sig åt pelagiskt fiske och industrifiske.

TN Hirtshals ApS äger kvotbåten HG 63 Brestur med pelagiska fiskerättigheter och HG 64 Sigmundur som används till demersalt fiske och har FKA-fiskerättigheter. Även TN Hirtshals ApS ägs av syskonen Tindskard med 90% av andelarna i företaget och Gunnar Nolsø med 10% via TN Hirtshals Holding ApS. I styrelsen för holdingbolaget sitter också syskonen Tindskards far Virgar Tindskard som också är VD. I fiskeriföretaget TN Hirtshals ApS är han ensam styrelsemedlem.

Virgar Tindskard och Elin Vigarsdottir Tindskard äger tillsammans även företaget Expo Hirtshals ApS som har dotterbolaget Beinur Holding ApS. När det senare bolaget bildades 2011 var det norska jätteföretaget Austevoll Seafood delägare. Beinur Holding ApS ägnar sig åt att administrera fiskeriföretag.

Läs mer:

Källor: CVRAPI, Danmarks Skibsregister,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Serienavigation<< Magnusen – två bröder från FäröarnaFamiljen Knak – industrifiskarna >>
Advertisements

One Reply to “Tindskard – tog över från Ole Peter Espersen”

Kommentarer inaktiverade.