Njord http://fiske.zaramis.se Sveriges största tidning om yrkesfiske Sat, 21 Jan 2017 08:07:25 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.1 58307483 Strejk på Island ger problem i fiskindustrin http://fiske.zaramis.se/2017/01/21/strejk-pa-island-ger-problem-i-fiskindustrin/ http://fiske.zaramis.se/2017/01/21/strejk-pa-island-ger-problem-i-fiskindustrin/#respond Sat, 21 Jan 2017 08:07:25 +0000 http://fiske.zaramis.se/?p=9873 Läs mer...]]> I det isländska fisket pågår sen en tid en strejk. Ytterst beror strejken på arbetsgivarnas ovilja att ge rimliga arbetsförhållanden ombord på de isländska fiskebåtarna. På Island, liksom i huvudsak också Norge och Danmark är det så att alla större fiskebåtar har ägare som inte ingår i besättningen. På Island och i Norge handlar det ofta om storföretag, i Danmark om enskilda redare som oftast bara har en eller ett par båtar. De anställda har lön för sitt arbete och är sällan delägare.

I Sverige är det vanliga istället flera delägare som ofta är släkt med varandra och som alla ingår i besättningen. På många större båtar i Sverige används det fortfarande också traditionella betalningsmetoder där alla ombordanställda (även de som inte är delägare) delar på förtjänsterna efter att båten (idag företaget) fått sin del. En större jämlikhet råder ombord på de flesta stora svenska fiskebåtar än vad som är fallet i de andra nordiska länderna. En strejk av isländsk typ är otänkbar i Sverige.

Strejken på Island gäller löneförhållanden, men också sådant som att personalen vill ha gratis måltider ombord och att redarn ska stå för arbetskläderna och att de får billigare och bättre tillgång till satellittelefoni och internet ombord. Självklarheter kan tyckas, men är det uppenbarligen inte i den isländska fiskeflottan som därmed framstår som rätt omodern när det gäller arbetsförhållandena.

Redarnas och storföretagens ovilja att ge rimliga villkor i det isländska fisket är det som lett till strejken. En strejk som lett till att 1 300 arbetare i fiskindustrin permitterats i brist på arbete. Totalt arbetar 4 000 personer i fiskberedningsindustrin, av dem är 48% islänningar, 38% polska gästarbetare och resten gästarbetare av annan nationalitet. Fortsätter strejken längre kommer fler att permitteras vilket sannolikt innebär ekonomiska problem för hela Island. Fiskeri är trots allt landets viktigaste näring.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

]]>
http://fiske.zaramis.se/2017/01/21/strejk-pa-island-ger-problem-i-fiskindustrin/feed/ 0 9873
Danska landningar av tunga och piggvar 2016 – holländare störst http://fiske.zaramis.se/2017/01/21/danska-landningar-av-tunga-och-piggvar-hollandare-storst/ http://fiske.zaramis.se/2017/01/21/danska-landningar-av-tunga-och-piggvar-hollandare-storst/#respond Sat, 21 Jan 2017 06:01:40 +0000 http://fiske.zaramis.se/?p=9869 Läs mer...]]> Annan plattfisk än rödspätta fiskas i förhållandevis små mängder, men det är i allmänhet ett lönsamt fiske då priserna är bra på den fisk det handlar om som piggvar, slätvar, tunga, rödtunga, bergtunga etc. För de sistnämnda finns ingen lättillgänglig statistik och de utelämnas därför.

Fisket av tunga och piggvar i Nordsjön domineras av båtar från Hvide Sande, Thorsminde och Thyborøn. Garnbåtar fiskar det mesta förutom i Skagerak och Kattegatt där trålare dominerar. Kanske som en följd av att mycket där fångas som bifångst vid kräftfiske.

Amy A/S är ett stort företag med sammanlagda fångster på 79 ton tunga, piggvar och slätvar. Ende styrelsemedlemmen i Amy A/S är en man som härstammar från Nederländerna, Aaldert Zwaantinus Dekens, men tidigare har också familjen Bolt ägt delar av företaget. Bolagets båtar fiskar också mycket rödspätta.

Landningar av tunga från Nordsjön 2016, båt, ton, ägare

RI 138 Helle-Jes, 44, Lars Tarp Jensen (67%) och Kaj Verner Kristensen
L 66 Maria Bork, 31, Michael Bork
L 626 Bigtana, 24, Amy A/S
L 518 Annette, 23, Johnny Poulsen
RI 244 Rikke Høy, 22, Poul Johnsen Høj (85%) och Dennis Birnbaum
L 353 Biscayen, 21, Kenneth Nielsen
L 510 St. Anthony, 21, familjen Kloster
L 625 Maritana, 20, Amy A/S

Landningar av tunga från Skagerak, Kattegatt och Östersjön 2016, båt, ton, ägare

FN 226 Andrea Klitbo, 11, Eric Thomas Christiansen
RS 151 Ejca, 10, Ejner Birkelund Thomassen
A 357 Hanne Due, 9, Aabenhus Nielsen
AS 520 Bjarke, 6, Morten Hansen
AS 410 Sletterhge, 6, Finn Olsen
O 41 Gefion, 5, Martinussen

Landningar av piggvar och slätvar 2016, båt, ton, ägare

RI 244 Rikke-Høy, 33, Poul Johnsen Høj (85%) och Dennis Birnbaum
RI 138 Helle-Jes, 30, Lars Tarp Jensen (67%) och Kaj Verner Kristensen
RI 158 Lyngvig, 30, Niels Martin Sørensen och Thyge Andersen Thygesen
L 1 Inger Kathrine, 22, Leon Buhl Nielsen
L 518 Annette, 21, Johnny Poulsen
L 626 Bigtana, 20, Amy A/S
L 215 Søgård, 16, Per Andersen

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

]]>
http://fiske.zaramis.se/2017/01/21/danska-landningar-av-tunga-och-piggvar-hollandare-storst/feed/ 0 9869
Arkhangelsk Trawl Fleet moderniserar http://fiske.zaramis.se/2017/01/20/arkhangelsk-trawl-fleet-moderniserar/ http://fiske.zaramis.se/2017/01/20/arkhangelsk-trawl-fleet-moderniserar/#respond Fri, 20 Jan 2017 10:38:15 +0000 http://fiske.zaramis.se/?p=9867 Läs mer...]]> Arkhangelsk Trawl Fleet (ATF), ett av nordvästa Ryssland största fiskeriföretag, har beställt en lång rad nya fiskebåtar vid Vyborg Shipyard i ryska ViborgVyborg Shipyard är en del av det stora statsägda ryska varvsföretaget United Shipbuilding Corporation som kontrollerar 70% av den ryska varvsindustrin. En stor anledning till att båtarna beställts vid ett ryskt varv är att ATF förväntar sig extra kvoter på grund av det.

Beställningen omfattar 8 fiskebåtar, med option på ytterligare två, av norsk design, närmare bestämt modell ST-118 om Skipsteknisk tagit fram. Det är tänkt att hela ATF:s fiskeflotta ska bytas ut. ST 118 är i praktiken en förstorad version av ST-116 och beställningen var från början på fyra trålare av den modellen men har ändrats. Vyborg Shipyard ska också bygga två trålare av ST-116typ för det ryska fiskeriföretaget Nord-Piligrim.

Byggda fartyg av modell ST-118 är den grönländska räktrålaren Svend C som var färdigbyggd på ett turkiskt varv i slutet av förra året. Beställd båtar av samma modell inkluderar Northern Osprey III för en kanadensisk beställare och Sealord till företaget med samma namn på Nya Zeeland.

ST-118

ST-118. Bild: Skipsteknisk

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

]]>
http://fiske.zaramis.se/2017/01/20/arkhangelsk-trawl-fleet-moderniserar/feed/ 0 9867
Magnus Roth – svensk som är litauisk storföretagare http://fiske.zaramis.se/2017/01/20/magnus-roth-svensk-som-ar-litauisk-storforetagare/ http://fiske.zaramis.se/2017/01/20/magnus-roth-svensk-som-ar-litauisk-storforetagare/#respond Fri, 20 Jan 2017 07:52:55 +0000 http://fiske.zaramis.se/?p=9600 Läs mer...]]> Magnus Roth äger företaget Three Towns Capital Ltd i Hong Kong. I Las Palmas, Kanaieöarna, Spanien, har bolaget två dotterbolag, Lispa Holding SL och Rainbow Reefers Las Palmas SL (Rainbow Reefers Ltd) samt ett delägt bolag Katla Seafoods Canarias SL vars andra delägare är Murmansk Trawl Fleet, ett företag som tillhör det stora ryska fiskeriföretaget Norebo Holdings/Karat Group i vilket Magnus Roth tidigare varit delägare. Lispa Holding SL äger för sin del det litauiska bolaget UAB Baltlanta.

I Lispa Holding och Rainbow Reefers återfinns Rolf Klock Hegel som styrelsemedlem och i samtliga tre Las Palmas-bolag återfinns Fernandez De Mata Guadalupe Bengoechea.

UAB Baltlanta är Litauens största rederiföretag och ett mycket stort fiskeriföretag med en rad dotterbolag i olika branscher. Företaget ägnar sig främst åt fiske i Västafrika, men också i Namibia. De arter som fiskas är främst taggmakrill, sardin, ansjovis, sardinella och makrill

Dessutom äger Baltlanta via en del dotterbolag även andra typer av fartyg. Dotterbolagen har varit och kanske fortfarande är bland annat Baltic Atlant Shipping SL i Las Palmas som är ett managementbolag för fartyg, Mauribalt S.A. i Nouadhibou, Mauretanien som reparerar och underhåller fartyg, varvsföretaget Laivite i Klaipeda, Litauen, fryshusföretaget AB Zuvis i Kaunas, transport och speditionsföretaget Irvinga och livsmedelsföretaget Baltijos Delikatesai. Informationen på företagens hemsidor är ofta inaktuell och det kan eventuellt vara så att Baltlanta sålt en del av sina intressen utanför fiskeribranschen. Eventuellt är det så att Baltic Atlant Shipping SL, Mauribalt SA och Laivite idag inte ägs av Baltlanta utan av de tidigare ägarna av Baltlanta, Igoris Stutas och Konstantin Koval.

Simonas Daukantas och Ieva Simonaityte

Simonas Daukantas och Ieva Simonaityte. Bild: Gena Anfimov

Baltlanta äger idag fiskebåtarna Archimedes (Kovas, 5 979 bruttoton) med komorisk flagg och som befinner sig i Las Palmas efter att under det gångna året fiskat i västafrikanska vatten. Ieva Simonaityte (7 765 bt) som befinner sig i Nouadibhou i Mauretanien och Simonas Daukantas (7 765) som finns i Dakhla i Västsahara. Båda båtarna har litauisk flagg och har fiskat i västsahariska såväl som mauretanska vatten under 2016 enligt Global Fishing Watch.

Vincas Kudirka som också anges ha Baltlanta som ägare heter så i ryska skeppsregistret, AIS-sändaren rapporterar att båten heter Ostrov Shikotan, den finns listad som både Garnys (tidigare namn enligt ryska skeppsregistret) och Sermilik1 på olika nätsajter. Båten återfinns i norra Stilla Havet idag och troligen ägs den väl inte längre av Baltlanta. Har idag troligen Ryssland som flaggland och inte Litauen vilket anges i ryska skeppsregistret.

Det är också möjligt att Magnus Roth äger de fiskebåtar som tidigare ägdes av de belgiska men ryskägda företaget Inok NV. Inok har enligt sin hemsida inte längre managementansvar för båtarna och båtarna har numera fått svenska namn. De handlar om sex båtar som tidigare hette King Bass, King Bora, King Dory, King Fisher, King Klip och King Ray men numera heter Gotland (3 816 bruttoton), Helsingfors (4 378 bt), Sveaborg (5 925), Trondheim (4 407), Bornholm (4 407) och Fredrikshamn (4 407).

Alla sex båtarna har St. Vincent & Grenadinerna som flaggland och är registrerade i ryska skeppsregistret. De ägs av eller har i alla fall ägts av separata bolag som heter Pescado Ltd, Mont Albert Ltd, Camelford Ltd, Aquarico Ltd, Illawarra Ltd och Langwarrin Ltd. Alla bolagen är hemmahörande på St. Vincent och har tidigare haft sin adress hos Inok i Ryssland eller Antwerpen. Om Magnus Roth eventuellt köpt båtarna har han eller hans bolag Baltlanta kanske köpt bolagen inklusive båtarna. På andra sajter anges dock bolag med andra namn som ägare, för Sveaborg uppges Papagayo Co Ltd, för King Fisher uppges Waterway Shipping Inc och för andra uppges Inok fortfarande som ägare och manager. De enda bolag som verkar finnas med det senare namnet har ingen fiskeriverksamhet och Papagayo Co Ltd går inte att spåra.

Båtarna befinner sig för närvarande (enligt AIS-sändarnas senaste sändningar) i Las Palmas på Kanarieöarna (Gotland, Helsingfors, Sveaborg och Trondheim), vid Luanda i Angola (Fredrikshamn), i Walvis Bay, Namibia, (Bornholm) enligt Marinetraffic. På de flesta sajter förekommer båtarna både under sina svenska namn och sina tidigare namn. Detta är möjligt då IMO-numret saknas för de svensk namnen. Enligt andra sajter är Gotland i Nouadibhou. Gotland dömdes också till böter i mars 2016 för illegalt fiske i senegalesiska vatten. Båten uppgavs då vara ägd av ett belgiskt företag (vilket väl betyder Inok).

Global Fishing Watch saknas uppgifter om Bornholm (King Klip) och Fredrikshamn (King Ray) helt, sen 2013 för Sveaborg (King Dory), Gotland (King Bass) och Trondheim (King Fisher) samt sen 2015 för Helsingfors (King Bora). De sista angivelserna som finns visar båtarna på väg från mauretanska vatten till Las Palmas eller i mauretanska vatten. Sannolikt har väl flertalet av dem legat upplagda i Las Palmas en längre tid, men efter att någon (kanske Magnus Roth/Baltlanta) köpt dem så har Helsingfors gjorts i ordning för fiske. Något som också gäller för Sveaborg som i somras var i Kaliningrad, Ryssland, för att få nya trålar.

Fiskebåtar med trolig koppling till Magnus Roth och Baltlanta.

Simonas Daukantas, 7 765, Litauen, Baltlanta, Katla Seafood
Ieva Simonaityte, 7 765, Litauen, Baltlanta, ??
Archimedes (Kovas), 5 955, Komorerna, Baltlanta, Baltic Atlant Shipping
Sveaborg (King Dory), 5 925, St. Vincent, ??, ??
Ostrov Shikotan (Vincas Kudirka), 4 407, Ryssland, Baltlanta ?, ??
Bornholm (King Klip), 4 407, St. Vincent, ??, ??
Fredrikshamn (King Ray), 4 407, St. Vincent, ??, ??
Trondheim (King Fisher), 4 407, St. Vincent, ??, ??
Helsingfors (King Bora), 4 378, St. Vincent, ??, ??
Gotland (King Bass), 3 816, St. Vincent, ??, ??

Kylfartyg med koppling till Rainbow Reefers

Frio Arkhangelsk, 6 971, St Kitts & Nevis, Rainbow Reefers
Frio Murmansk, 6 989, St Kitts & Nevis, Rainbow Reefers
Frio Petropavlovsk, 6 964, St Kitts & Nevis, Rainbow Reefers

Uppgifterna om kylfartygen kommer från ryska skeppsregistret. Där anges att Rainbow Reefers är hemmahörande på Bahamas. På en del sajter uppges att fartygens ägare är Arctic Shipping, ett bolag som jag inte kunnat lokalisera då det enda bolaget med det namnet verkar vara ett bemanningsföretag på Filippinerna.

Frio Petropavlovsk är för närvarande i Abidjan, Elfensbenskusten.

Utöver sina fiskeriintressen har Magnus Roth tillsammans med Torsteinn Mar Baldvinsson från Samherji och Åge Remøy i ett nytt norskt offshorebolag, In Nord Vest AS. Han är också ägare av Canomaro Oilservice AS samt styrelseledamot i flera andra norska bolag, däribland börsnoterade och helt nya banken Maritime & Merchant Bank ASA. I det senare bolaget som har en hemsida helt utan någon sorts information är han kanske också är en mindre delägare.

Bland aktieägarna i Maritime & Merchant Bank ASA återfinns den tyske redaren Henning Oldendorff och den norska investeraren Arne Blystad, vilka vardera har 30,13 procent av aktierna, samt Pål Utvik och David Wu via Shanghai-baserade Landmark Holdings, som har ett aktieinnehav på 18,84 procent. Dessutom kommer Nergaard Investment Partners, baserade i Singapore och kontrollerade av Alex och Birger Nergaard, att ha ett aktieinnehav på 11,3 procent.

I Sverige har hans dotter, Oda Roth, företaget Stall Englagaard AB, som dock inte har någon verksamhet.

Simonas Daukantas och Ieva Simonaityte lastar över till Frio Antwerp.

Simonas Daukantas och Ieva Simonaityte lastar över till Frio Antwerp. Bild: Baltlanta

Frio Antwerp som syns på bilden med Baltlantas fiskebåtar ägs av Baltmed Reefer Services som ingår i Laskaridis Group, en grekisk rederikoncern som också har egna fiskeriintressen via River Maritime Ltd, Golden Wave Shipping Ltd och Unimed Glory SA. De äger de stora fiskebåtarna Odin och Frigg på 7 805 ton. Båda två med Vanuatu-flagg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

]]>
http://fiske.zaramis.se/2017/01/20/magnus-roth-svensk-som-ar-litauisk-storforetagare/feed/ 0 9600
Försvunnen kvinna kopplad till grönländsk fiskebåt http://fiske.zaramis.se/2017/01/20/forsvunnen-kvinna-kopplad-till-gronlandsk-fiskebat/ http://fiske.zaramis.se/2017/01/20/forsvunnen-kvinna-kopplad-till-gronlandsk-fiskebat/#respond Fri, 20 Jan 2017 07:28:51 +0000 http://fiske.zaramis.se/?p=9861 Läs mer...]]> Polar Nanoq

Polar Nanoq Foto: Nikolaj Petersen

På lördagen i förra veckan försvann den unga isländsk kvinnan Birna Brjánsdóttir (i 20-årsåldern). Hon syntes senast i närheten av hamnen i Reykjavik. På samma ställe fanns ett antal besättningsmän från den grönländska räktrålaren Polar Nanoq. När kopplingen gjordes så hade Polar Nanoq redan lämnat Island och var på väg till Grönland.

Båten tvingades vända då de tre besättningsmännen som setts till i närheten av den försvunna kvinnan i hamnen skulle höras. När båten anlände till Island gick polisens insatsstyrka ombord. De tre männen greps men alla har efter förhör släppts. De är med andra ord i nuläget inte misstänkta för att ha med den unga kvinnans försvinnande att göra.

Vid husrannsakan ombord på båten hittades också en större mängd hasch hos en annan besättningsmedlem utan koppling till försvinnandet. Han var inte en av de tre som greps och släpptes i samband med försvinnandet. Han är dock anhållen för narkotikabrott.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

PS. Hela historien är som hämtad ur en deckare av Quentin Bates eller nån annan deckarförfattare som skriver om Island.

]]>
http://fiske.zaramis.se/2017/01/20/forsvunnen-kvinna-kopplad-till-gronlandsk-fiskebat/feed/ 0 9861
Spanskt varv ska bygga nytt svenskt forskningsfartyg http://fiske.zaramis.se/2017/01/19/spanskt-varv-ska-bygga-nytt-svenskt-forskningsfartyg/ http://fiske.zaramis.se/2017/01/19/spanskt-varv-ska-bygga-nytt-svenskt-forskningsfartyg/#respond Thu, 19 Jan 2017 15:07:20 +0000 http://fiske.zaramis.se/?p=9859 Läs mer...]]> Nyligen sjösattes ett nytt forskningsfartyg för Göteborg Universitet vid Nautavarvet i Polen. Samtidigt har det också pågått en process för att beställa ett nytt forskningsfartyg till SLU Aqua. Det spanska varvet Armon har nu fått uppdraget att bygga Sveriges nya oceangående forskningsfartyg. Avtalet med Sveriges lantbruksuniversitet, som ska äga fartyget, skrevs på idag, 19 januari 2017. Designen av fartyget står norska Skipsteknisk för. Fartyget, som ska kunna användas för i stort sett alla typer av marin forskning och miljöövervakning, beräknas tas i drift 2019.

Avtalet undertecknades av Armon Shipyards styrelseordförande Laudelino Alperi Baragaño och SLU:s vicerektor Erik Fahlbeck. På plats vid mötet vid SLU i Uppsala fanns även representanter för SMHI, som tillsammans med SLU kommer att stå för merparten av den miljöövervakning och fiskeriforskning som fartyget ska användas till, samt för Havs- och vattenmyndigheten, som beställer dessa uppdrag.

– Sveriges miljöarbete kommer att ha stor nytta av detta efterlängtade fartyg, och vi är väldigt glada att bygget nu kan komma igång, säger professor Magnus Appelberg från SLU, som har medverkat i projektets styrgrupp sedan starten, i ett pressmeddelande.

– Det mesta av den svenska miljöövervakningen till havs görs av SLU och SMHI på uppdrag av oss. Med ett eget nationellt forskningsfartyg kan mycket av arbetet samordnas och göras mer effektivt, vi kan också bättre styra vad som ska undersökas och när det ska ske, säger Mikael Krysell, chef för enheten för miljöövervakning på Havs- och vattenmyndigheten, HaV, i ett pressmeddelande.

– Det har varit en lång upphandlingsprocess, men i slutändan har den gett oss ett av världens bästa designföretag (Skipsteknisk) och ett varv (Armon Shipyards) med bred erfarenhet av kvalificerade fartyg och forskningsfartyg, säger Anders Englund, som har lett projektet, i pressmeddelandet från SLU.

Varvet kommer att projektera bygget under våren 2017, och fartyget beräknas sedan kunna sjösättas under sommaren 2018. Det slutliga överlämnandet till SLU ska ske under våren 2019. Under byggprocessen kommer SLU att ha egna kvalitetskontrollanter på plats i Spanien.

Regeringsuppdrag till SLU

Sverige har inte haft något eget oceangående forskningsfartyg sedan 2011, då Argos togs ur drift. Som tillfälliga lösningar använder nu SLU det danska fartyget Dana och SMHI det finska fartyget Aranda.

2015 fick SLU regeringsuppdraget att ansvara för upphandlingen av ett nytt fartyg. När detta byggts klart och tas i drift 2019 kommer SLU att kunna erbjuda ett mycket kvalificerat, modernt och flexibelt fartyg som kan användas för i stort sett alla typer av marin forskning. SLU blir ägare till det nya fartyget medan Sjöfartsverket ska ansvara för drift och underhåll. Kontraktet med varvet som ska bygga fartyget är på 38,6 miljoner Euro.

– Vi är väldigt nöjda över att valet föll på ett varv med goda erfarenheter av att bygga komplicerade specialfartyg. Det nya fartyget är byggt för att vara så flexibelt som möjligt och ger oss också nya möjligheter, bland annat för marin kartering och att använda oss av mobila laboratorier och undervattensrobotar, säger Mikael Krysell.

Det som är speciellt med denna typ av fartyg är bland annat att de ska vara extremt tystgående och ha minimal bubbelbildning vid framfart, för att inte skrämma fisk vid provfisken och ekolodsundersökningar. Detta kräver att kraftöverföringen sköts av elmotorer och att bogpartiet har rätt utformning. Utöver bullerminskningen ut i vattnet medför dessa anpassningar också mycket god arbetsmiljö inne fartyget. Fartyget kommer att byggas med högt ställda miljökrav. Bland annat kommer skrovet att målas utan giftiga bottenfärger och generatorerna ska kunna köras med förnyelsebara bränslen.

Fiskeriforskning och miljöövervakning

Det nya forskningsfartyget kommer att användas främst för SLU:s och SMHI:s miljöövervakning i Östersjön och Nordsjön.

SLU:s institution för akvatiska resurser genomför varje år fem internationellt samordnade undersökningar med trålning och avancerad ekolodning efter i fisk i Östersjön, Kattegatt och Skagerrak. Undersökningarna samlar in information om olika fiskarter, som sedan används för att göra beståndsuppskattningar och ta fram råd om hur mycket vi kan fiska på ett hållbart sätt.

SMHI genomför 12 utsjöexpeditioner per år. Huvudinriktningen är att samla in data om övergödning, syrebrist och försurning samt att kontinuerligt mäta strömmar och studera algsituationen.

Datasamlingarna utgör viktiga underlag för förvaltningen av våra fiskbestånd och för åtgärder för en bättre havsmiljö. Mätningarna utgör också en del av det svenska bidraget till havsmiljökonventionerna HELCOM och OSPAR och används av svensk och internationell forskning, kommuner och länsstyrelser.

Fartygsfakta

Det nya fartyget kommer att vara 69 m långt och ha en besättning på 8–15 personer och lika många forskare, beroende på uppdragets karaktär. Totalt finns 28 enkelhytter. Forskningsfartyget blir fullt utrustat för fiskeri- och oceanografi-undersökningar:

  • Moderna trålar och trålbord med sensorer, för fiske på botten och i den fria vattenmassan.
  • Extremt tystgående och maskinellt avskärmade elmotorer, för att inte skrämma fisk som ska undersökas, eller påverka bullerkänsliga ekolod och andra mätinstrument.
  • Utrustning med vinschar, sonder och instrument för plankton- och fisklarvsundersökningar, sedimentprovtagningar och hydrografi.
  • Två sänkkölar med ett flertal avancerade ekolod och sonarer, som kan lokalisera bland annat fisk och plankton.
  • Strömmätare (ADCP) som kontinuerligt mäter strömstyrka och riktning från ytan till botten, vattenintag med en ”Ferrybox” som kontinuerligt mäter vattenparametrar som t.ex. temperatur och salthalt. Avancerat nätverk för kontinuerlig lagring av omvärldsdata från forskningsinstrument och väderstation.
  • Specialdesignade laboratorier för fiskhantering, vattenanalyser och datahantering.
  • Förberett för ytterligare utrustning, såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster (ROV) och flyttbara containrar med speciallaboratorier.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

]]>
http://fiske.zaramis.se/2017/01/19/spanskt-varv-ska-bygga-nytt-svenskt-forskningsfartyg/feed/ 0 9859
Danska rödspättelandningar 2016 http://fiske.zaramis.se/2017/01/19/danska-rodspattelandningar-2016/ http://fiske.zaramis.se/2017/01/19/danska-rodspattelandningar-2016/#comments Thu, 19 Jan 2017 12:37:35 +0000 http://fiske.zaramis.se/?p=9857 Läs mer...]]> När det gäller plattfiskfiske och fiske av rödspätta dominerar bottentrålare med inslag av en enstaka bomtrålare (ex L 510 St. Anthony), båtar med skotsk snurrevad (flyshooter, ex L 654 Pia Glanz), båtar som fiskar med vanlig dansk snurrevad och garnbåtar (ex. L 66 Maria Bork och L 237 Dorthe-Rixen). Noterbart är att det är olika båtar som fiskar i olika hav. Det handlar alltså om ett lokalt baserat och lokaliserat fiske.

I Nordsjön och Kattegatt är det främst bottentrålare som fiskar mycket. Rödspättefisket i Skagerak domineras av traditionella snörpvadsbåtar varav flera är från Thorupstrand utan att ingår i Kystfiskerlauget men det finns också flera garnbåtar bland de båtar som fiskat mest. I Östersjön är det blandat mellan garnbåtar, bottentrålare och snurrevadsbåtar bland de som fiskat mest under 2016.

L 510 St. Anthony

L 510 St. Anthony. Foto: Willem Oldenburg

Rödspättelandningar från Nordsjön 2016, båt, ton, ägare

L 510 St. Anthony, 1 174, familjen Kloster
L 153 Malle, 951, Tommy Bach
RI 427 Anette Helene, 863, Kurt Adsersen och Jørgen Bollerup Olesen
RI 527 Vibeke Bram, 804, Kurt Adsersen
RI 236 Lisbeth Frich, 719, Jens Frich
L 66 Maria Bork, 574, Michael Bork
R 231 Ocean Laura, 548, Barslund Jensen & Lund-Hansen
RI 433 Emmalie, 500, Jan, Hvide Sande, Holding Aps
RI 344 Mikkel-Louise, 422, Torben Johansen & Thomas Stræde Pedersen
L 654 Pia Glanz, 417, Christensen
L 237 Dorthe-Rixen, 410, Jens Søndergaard
L 126 Bering Sea, 404, Amy A/S

Många av båtarna som fiskar i Nordsjön är från Hvide Sande och fler från Thyborøn. I Skagerak dominerar istället Thorupstrand, Hanstholm och Hirtshals.

Rödspättelandningar från Skagerak 2016, båt, ton, ägare

HM 423 Fru Middelboe, 643, Slettestrand Fiskeri ApS
HM 323 Ralima, 368, Niels Jørgen Olsen
HG 36 Bælle, 337, Henrik Bertelsen
HM 92 Goliat, 278, Per Bogø Olsen
HM 95 August, 257, Bjerggaard ApS
FN 20 Britta Aaen, 247, Lars Aaen
HM 120 Astoria, 218, HM 120 Astoria ApS
HG 14 Søren Kristine, 190, Gustav Øglend
HM 862 Christina Paulsen, 170, Brdr. Paulsen ApS
L 232 Tove Kynde, 168, P/R L 232 Tove Kynde (Tamme Bolt och Martin Nees Kynde)
S 15 Vera Marie, 167, Frank S Invest ApS

HM 323 Ralima

HM 323 Ralima. Foto: Thorupstrand Fiskebod

Rödspättelandningar från Kattegatt 2016, båt, ton, ägare

AS 520 Bjarke, 35, Morten Hansen
S 123 Silje-Sofie, 33, Torben Kristoffersen
S 321 Butterfly, 32, Jan Eriksen
FN 226 Andrea Klitbo, 29, Eric Thomas Christiansen
SG 92 Gi-Bri, 26, Fiskeriselskabet Gi-Bri A/S
SG 20 Petua, 25, Jørgen Holm Pedersen
O 159 Randi, 25, Fiskeriselskabet Julie ApS
FN 374 Stephanie Dalsø, 24, René Dalsø Mikkelsen
H 591 Line, 23, Mogens Hans Juhl Pedersen
H 273 Montana, 20, Jesper Mandsberg
RS 151 Ejca, 20, Ejner Birkelund Thomassen

Rödspättelandningar från Östersjön 2016, båt, ton, ägare

SG 30 Louise, 71, Fiskeriselskabet Louise ApS
SG 194 Nikolaj, 69, Hans Erik Stærke
KR 164 Taja, 52, Jan Erik Rasmussen
SG 120 Fru Nielsen, 50, Klaus Filip Nielsen
HM 447 Elly Kynde, 37, Jens Kynde och Ole Kristensen
O 83 Charlotte Bjørn II, 37, Kurt Dideriksen
SG 75 Jank, 37, Fiskeriselskabet Jank A/S
KR 221 Anna-Ida, 33, Bent Heldorf Knudsen
SG 92 Gi-Bri, 31, Fiskeriselskabet Gi-Bri A/S
SG 77 Linea, 30, Frank Hansen
SG 115 Cecilie Mathilde, 30, Fiskeriselskab Cecilie ApS
ND 153 Line Charlotte, 30, Hans Henrik Lund Theodorsen

L 66 Maria Bork

L 66 Maria Bork. Foto: Henk Perdok

Rödspättefiske totalt, företag, ton, hemort för företaget, ägare

Kurt Adsersen, 1 690, Hvide Sande
Familjen Kloster, 1 318, Thyborøn
Tommy Bach, 953, Oddesund
Jens Frich, 907, Hvide Sande
Slettestrand Fiskeri ApS, 643, Slettestrand, Jan Middelboe
Barslund Jensen & Lund-Hansen, 631, Nexø
Michael Bork, 574, Thyborøn
Jan, Hvide Sande, Holding Aps, 561, Hvide Sande
Thorupstrand Kystfiskerlaug ApS, 481, Thorupstrand, (kooperativ)
HM 120 Astoria ApS, 410, Hanstholm, Christiansen

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

]]>
http://fiske.zaramis.se/2017/01/19/danska-rodspattelandningar-2016/feed/ 1 9857
Danska landningar av sej, kuller, kulmule och havtaske 2016 http://fiske.zaramis.se/2017/01/18/danska-landningar-av-sej-kuller-kulmule-och-havtaske-2016/ http://fiske.zaramis.se/2017/01/18/danska-landningar-av-sej-kuller-kulmule-och-havtaske-2016/#respond Wed, 18 Jan 2017 09:46:12 +0000 http://fiske.zaramis.se/?p=9854 Läs mer...]]> Sej fiskas i huvudsak i Nordsjön, men även i Skagerak och i mindre utsträckning i Kattegatt och delar av Östersjön. De båtar som fiskar sej är i huvudsak samma båtar som fiskar torsk i Nordsjön. Kuller (kolja) fiskas i Nordsjön främst av trålare som är samma som också fiskar sej och torsk men i Skagerak fiskas kolja däremot främst av snurrevadsbåtar som också fiskar torsk och plattfisk i Skagerak. Flera av de båtar som fiskar stora mängder kolja (kuller) och kummel (kulmule) fiskar även med skotsk snurrevad (flyshooter) vid sidan av bottentrål.

Henning Kjeldsen med familj som är Danmarks störst pelagiska fiskare är också ledande när det gäller vitfisk som sej, kolja och kummel. Fisket av kummel var under 2016 helt dominerat av två båtar, en från Thyborøn och en från Thorsminde.

HM 555 Kingfisher

HM 555 Kingfisher. Bild: Geir Vinnes

Sejlandningar 2016, båt, ton, ägare

HM 555 Kingfisher, 386, Ny Kingfisher ApS
HM 128 Borkumrif, 333, Fiskeriselskabet Borkumrif ApS
HG 306 Tobis, 328, Kjærsgaard Hirtshals A/S
HM 635 Karbak, 281, Karbak ApS
HM 127 Karen Nielsen, 255, Karen Nielsen ApS
L 249 Vestfart, 243, Gitte Henning A/S (Kjeldsen)
S 449 Myggenes, 233, Lynge Fiskeri ApS
HM 228 Pondus, 227, Fiskeriselskabet Pondus ApS
L 120 Linette, 158, Hansen & Svart
L 649 Martine, 124, HG 352 Polaris ApS (Kjeldsen)
HM 292 Kirstine Vendelbo, 115, P/R Kirstine Vendelbo

Sejfiske, företag, ton, hemort för företaget, ägare

Familjen Kjeldsen, 387, Skagen
Ny Kingfisher ApS, 386, Thyborøn, Svendsen och Gasberg Grønkjær
Fiskeriselskabet Borkumrif ApS, 333, Hanstholm, Dan Baatz Nielsen
Kjærsgaard Hirtshals A/S, 328, Hirtshals, familjen Kjærsgaard
Lynge Fiskeri ApS, 239, Thyborøn, Lindy Harald Lynge
Karbak ApS, 281, Thisted, Jan Nicolai Hansen
Karen Nielsen ApS, 255, Thyborøn, Johnni Kaalund Munksgaard och Brian Bloch Larsen
Fiskeriselskabet Pondus ApS, 227, Sand och Vestergaard
L 120 Linette, 158, Thyborøn, Alfred Fisker Hansen (80%) och Tommy Svart
Familjen Vendelbo, 117, Thyborøn/Thisted

L 649 Martine

L 649 Martine. Bild: Thyborøn Skibs & Motor A/S

Landningar av kuller (kolja) i Skagerak, Kattegatt och Östersjön 2016, båt, ton, ägare

HM 862 Christina Paulsen, 126, Brdr. Paulsen ApS
HM 292 Kirstine Vendelbo, 58, P/R Kirstine Vendelbo
L 232 Tove Kynde, 41, P/R L232 Tove Kynde (Tamme Bolt & Martin Nees Kynde)
L 649 Martine, 37, HG 352 Polaris ApS (Kjeldsen)
HG 35 Vendelbo, 34, Jens Peter Hjermitslev
HM 423 Fru Middelboe, 33, Slettestrand Fiskeri Aps
HM 95 August, 32, Bjerggaard ApS
S 449 Myggenes, 28, Lynge Fiskeri ApS
L 757 Aaltje Postma, 26, Tamme Bolt
S 321 Butterfly, 25, Jan Eriksen

Landningar av kuller (kolja), Nordsjön 2016, båt, ton, ägare

HM 555 Kingfisher, 111, Ny Kingfisher ApS
S 449 Myggenes, 109, Lynge Fiskeri ApS
L 757 Aaltje Postma, 93, Tamme Bolt
L 56 Anna-Lise, 88, familjen Rom
HM 128 Borkumrif, 82, Fiskeriselskabet Borkumrif ApS
L 120 Linette, 74, Hansen & Svart
HM 635 Karbak, 73, Karbak ApS
L 649 Martine, 69, HG 352 Polaris ApS (Kjeldsen)
HM 127 Karen Nielsen, 58, Karen Nielsen ApS
HM 228 Pondus, 58, Fiskeriselskabet Pondus ApS
L 654 Pia Glanz, 57, Christensen

Koljefiske, företag, ton, hemort för företaget, ägare

Familjen Kjeldsen, 163, Skagen
Tamme Bolt, 160, Thyborøn
Lynge Fiskeri ApS, 137, Thyborøn, Lindy Harald Lynge
Brdr. Paulsen ApS, 126, Hanstholm, familjen Paulsen
Ny Kingfisher ApS, 111, Thyborøn, Svendsen och Gasberg Grønkjær
Familjen Vendelbo, 107, Thyborøn/Thisted
Fiskeriselskabet Borkumrif ApS, 104, Hanstholm, Dan Baatz Nielsen
Familjen Rom, 90, Thyborøn
Karbak ApS, 76, Thisted, Jan Nicolai Hansen
L 120 Linette, 74, Thyborøn, Alfred Fisker Hansen (80%) och Tommy Svart

L 56 Anna Lise

L 56 Anna Lise. Bild: Willem Harlaar

Landningar av kulmule (kummel) 2016, båt, ton, ägare

L 56 Anna-Lise, 692, familjen Rom
L 654 Pia Glanz, 312, Christensen
HM 635 Karbak, 144, Karbak ApS
HM 555 Kingfisher, 133, Ny Kingfisher ApS
L 249 Vestfart, 100, Gitte Henning A/S (Kjeldsen)
L 757 Aaltje Postma, 98, Tamme Bolt
HM 128 Borkumrif, 85, Fiskeriselskabet Borkumrif ApS
HG 306 Tobis, 68, Kjærsgaard Hirtshals A/S
T 138 Poseidon, 54, T 138 Poseidon A/S (garnbåt)
L 649 Martine, 51, HG 352 Polaris ApS (Kjeldsen)

Kummelfiske, företag, ton, hemort för företaget, ägare

Familjen Rom, 692, Thyborøn
Familjen Christensen, 312, Thorsminde
Familjen Kjeldsen, 151, Skagen
Karbak ApS, 144, Thisted, Jan Nicolai Hansen
Ny Kingfisher ApS, 133, Thyborøn, Svendsen och Gasberg Grønkjær
Tamme Bolt, 98, Thyborøn
Fiskeriselskabet Borkumrif ApS, 85, Hanstholm, Dan Baatz Nielsen

Landningar av havtaske (marulk) 2016, båt, ton, ägare

HM 128 Borkumrif, 137, Fiskeriselskabet Borkumrif ApS
HG 306 Tobis, 123, Kjærsgaard Hirtshals A/S
HM 228 Pondus, 116, Fiskeriselskabet Pondus ApS
HM 127 Karen Nielsen, 113, Karen Nielsen ApS
L 120 Linette, 105, Hansen & Svart
L 249 Vestfart, 104, Gitte Henning A/S (Kjeldsen)
HM 555 Kingfisher, 71, Ny Kingfisher ApS
HM 635 Karbak, 66, Karbak ApS
L 757 Aaltje Postma, 56, Tamme Bolt
RI 344 Mikkel-Louise, 46, Johansen & Stræde Pedersen
R 231 Ocean Laura, 43, Barslund Jensen & Lund-Hansen

HG 306 Tobis

HG 306 Tobis

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

]]>
http://fiske.zaramis.se/2017/01/18/danska-landningar-av-sej-kuller-kulmule-och-havtaske-2016/feed/ 0 9854
Danska torsklandningar 2016 http://fiske.zaramis.se/2017/01/17/danska-torsklandningar-2016/ http://fiske.zaramis.se/2017/01/17/danska-torsklandningar-2016/#comments Tue, 17 Jan 2017 14:34:14 +0000 http://fiske.zaramis.se/?p=9850 Läs mer...]]> Torsk är den viktigaste arten för det demersala fisket i Danmark vid sidan av jomfruhummer (havskräfta). Det är oftast helt olika båtar som fiskar torsk i Östersjön och Nordsjön. En sak som är gemensam bland alla de som fiskar mycket är att de är trålare som använder bottentrål med några få undantag. Det är varken samma båtar eller företag som fiskar torsk som fiskar pelagiskt efter industrifisk, sill och makrill. Med vissa undantag som Gitte Henning A/S (Henning Kjeldsen) och familjen Vendelbo som både fiskar pelagiskt och demersalt. Inslaget av utländska fiskare i det demersala fisket inklusive torskfisket är begränsat.

Torsklandningar från Nordsjön 2016, båt, ton, ägare

S 449 Myggenes, 483, Lynge Fiskeri ApS
HM 635 Karbak, 414, Karbak ApS
HM 128 Borkumrif, 385, Fiskeriselskabet Borkumrif ApS
L 56 Anna-Lise, 380, familjen Rom
L 249 Vestfart, 370, Gitte Henning A/S (Kjeldsen)
HM 555 Kingfisher, 343, Ny Kingfisher ApS
HG 306 Tobis, 319, Kjærsgaard Hirtshals A/S
L 649 Martine, 304, HG 352 Polaris ApS (Kjeldsen)
HM 127 Karen Nielsen, 257, Karen Nielsen ApS
L 654 Pia Glanz, 194, Christensen (också flyshooter)
L 120 Linette, 190, Hansen & Svart

S 449 Myggenes

S 449 Myggenes. Bild: Uggi Kaldan / Greenpeace

Torsklandningar från Skagerak 2016, båt, ton, ägare

L 649 Martine, 142, HG 352 Polaris ApS (Kjeldsen)
S 149 Birthe, 98, Gitte Henning A/S (Kjeldsen)
HM 292 Kirstine Vendelbo, 96, P/R Kirstine Vendelbo
S 449 Myggenes, 87, Lynge Fiskeri ApS
HM 862 Christina Paulsen, 74, Brdr. Paulsen ApS
HM 120 Astoria, 74, HM 120 Astoria ApS
S 549 Birgitte, 65, August A/S (Kjeldsen)
S 386 Casilo, 65, S 386 Casilo ApS
FN 436 Tove Kajgaard, 62, Lars Kajgaard
HG 300 Sarah Cecilie, 60, Jan Hansen Nielsen

Henning Kjeldsen och hans olika företag (varav nåt formellt ägs av hans fru) är störst inom torskfisket i Nordsjön och Skagerak.

Torsklandningar från Kattegatt 2016, båt, ton, ägare

FN 374 Stephanie Dalsø, 15, René Dalsø Mikkelsen
FN 226 Andrea Klitbo, 14, Eric Thomas Christiansen
SG 92 Gi-Bri, 10, Fiskeriselskabet Gi-Bri A/S
H 591 Line, 9, Mogens Hans Juhl Pedersen

I Kattegatt finns egentligen inget riktat fiske på torsk utan det handlar främst om bifångst.

Torsklandningar från västra Östersjön 2016, båt, ton, ägare

ND 153 Line Charlotte, 480, Hans Henrik Lund Theodorsen
HM 292 Kirstine Vendelbo, 443, P/R Kirstine Vendelbo
SG 92 Gi-Bri, 240, Fiskeriselskabet Gi-Bri A/S
HM 120 Astoria, 134, HM 120 Astoria ApS
SG 120 Fru Nielsen, 126, Klaus Filip Nielsen
RI 236 Lisbeth Frich, 123, Jens Frich
NF 169 Janne, 115, Jim Hemmingsen
R 28 Sara, 106, Henrik Reno Hansen
NF 76 Duddi Krog, 101, Johnny Krog
R 50 Nordvind, 99, Kenn Aage Schou
R 60 Tasmania, 94, Frederik Vendelbo Fiskeri ApS

Torsklandningar från östra Östersjön 2016, båt, ton, ägare

R 218 Judith Bechman, 635, Henrik Nordbo Bechmann Jensen
R 222 Bornø, 471, Bornø ApS
R 161 Christina Michelle, 453, Hansen & Stark
R 230 Ocean Freja, 368, Barslund Jensen & Lund-Hansen
R 355 Trine Louise, 307, Cyrano II ApS (båten är såld)
R 231 Ocean Laura, 296, Barslund Jensen & Lund-Hansen
R 60 Tasmania, 242, Frederik Vendelbo Fiskeri ApS
R 194 Andrea, 229, Thomas Funch Thomsen
HM 292 Kirstine Vendelbo, 194, P/R Kirstine Vendelbo
R 254 Katrine-Kim, 188, Niels-Jørgen Nielsen
R 77 Romus, 188, Per Clemens Ipsen

Torsklandningar från Östersjön DØX 2016, båt, ton, ägare

R 222 Bornø, 419, Bornø ApS
R 161 Christina Michelle, 266, Hansen & Stark
R 3 Orion, 156, Christensen
R 219 Onkel Sam, 134, Peter Michael Poulsen (garnbåt)
SG 115 Cecilie Mathilde, 115, Fiskeriselskab Cecilie ApS
R 333 Lopisi, 73, Jimmi Møller Nielsen
R 419 Emanuel, 69, Peter Kragh Jensen
R 194 Andrea, 65, Thomas Funch Thomsen

I Östersjön,framförallt östra Östersjön dominerar båtar från Bornholm medan fisket i Nordsjön naturligt nog domineras av båtar från Jyllands västkust.

Torskfiske i Nordsjön och Skagerak, företag, ton, hemort för företaget, ägare

Familjen Kjeldsen, 979, Skagen
Lynge Fiskeri ApS, 576, Thyborøn, Lindy Harald Lynge
Karbak ApS, 439, Thisted, Jan Nicolai Hansen
Fiskeriselskabet Borkumrif ApS, 438, Hanstholm, Dan Baatz Nielsen
Familjen Rom, 404, Thyborøn
Ny Kingfisher ApS, 351, Thyborøn, Svendsen och Gasberg Grønkjær
Kjærsgaard Hirtshals A/S, 319, Hirtshals, familjen Kjærsgaard
Karen Nielsen ApS, 257, Thyborøn, Johnni Kaalund Munksgaard och Brian Bloch Larsen
Familjen Christensen, 227, Thorsminde
Thorupstrand Kystfiskerlaug ApS, 214, Thorupstrand, kooperativ

Lindy Harald Lynge är en fiskare som är närstående tilL Henning Kjeldsen. De båtar han äger har han köpt av Kjeldsen. En del av Kjeldsens företag ägs av Henning Kjeldsens fru. Landningssiffrorna för Thorupstrand Kystfiskerlaug är för de båtar som enligt deras hemsidor ingår i kooperativet.

Torskfiske i Östersjön, företag, ton, hemort för företaget, ägare

Familjen Vendelbo, 1 343, Thyborøn/Thisted
Bornø ApS, 922, Allinge
Barslund Jensen & Lund-Hansen, 779, Nexø
Hansen & Stark, 719, Nexø
Henrik Nordbo Bechmann Jensen, 659, Nexø
Hans Henrik Lund Theodorsen, 493, Klintholm
Thomas Funch Thomsen, 318, Nexø
Fiskeriselskabet Gi-Bri A/S, 318, Bagenkop, Theodorsen
Niels-Jørgen Nielsen, 304, Nexø
Per Clemens Ipsen, 196, Nexø

Kristian Barslund Jensen är ägare av ett av världens största räkfiskeföretag, Ocean Prawns. Deras båtar fiskar räkor i Kanada och Grönland. Huvudkontoret för företaget finns i Nexø på Bornholm. Bornholmsfiskare dominerar helt torskfisket i Östersjön.

Torskfiske totalt, företag, ton, hemort för företaget, ägare

Familjen Vendelbo, 1 546, Thyborøn/Thisted
Familjen Kjeldsen, 979, Skagen
Bornø ApS, 922, Allinge
Barslund Jensen & Lund-Hansen, 842, Nexø
Hansen & Stark, 719, Nexø
Henrik Nordbo Bechmann Jensen, 659, Nexø
Lynge Fiskeri ApS, 576, Thyborøn, Lindy Harald Lynge
Hans Henrik Lund Theodorsen, 493, Klintholm
Karbak ApS, 439, Thisted, Jan Nicolai Hansen
Fiskeriselskabet Borkumrif ApS, 438, Hanstholm, Dan Baatz Nielsen

Det är säkert möjligt att jag missat nån båt, räknat ihop fel eller nåt liknande. Men i stort sett stämmer det säkert. Torskfisket är mer lokalt än det pelagiska fisket men det finns undantag. Det är också så att Östersjön har stor betydelse för det danska torskfisket.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

]]>
http://fiske.zaramis.se/2017/01/17/danska-torsklandningar-2016/feed/ 1 9850
Veckans båt – HG 102 Cilla http://fiske.zaramis.se/2017/01/16/veckans-bat-hg-102-cilla/ http://fiske.zaramis.se/2017/01/16/veckans-bat-hg-102-cilla/#comments Mon, 16 Jan 2017 07:25:08 +0000 http://fiske.zaramis.se/?p=9847 Läs mer...]]> HG 102 Cilla är en av de båtar som hör hemma i fiskeläget Svanshall på Kullahalvöns norra sida. Båten är en liten plastbåt med en länd av 7,8 meter och på 8 bruttoton. Byggd 1981 i Kungsbacka av Västkusten Armerad Plast.

HG 102 Cilla

HG 102 Cilla. Bild: Jens Juhl

Ägare av HG 102 Cilla är Anders Jälkén som utöver Cilla ytterligare ett antal fiskebåtar, HG 36 Billie, HG 37och HG 53. Det är alla mycket små båtar. HG 62 Cilla används till garnfiske och burfiske vilket också gäller HG 36 Billie och sannolikt också de två båtarna som saknar namn. Sill och torsk är viktiga målarter för fisket. Båtarna fiskar på kustkvoten och berörs inte av systemet med överförbara fiskerättigheter.

I det område, Öresund, Skälderviken och utanför Bjärehalvön och Kullahalvön där Jälkén fiskar med sina båtar finns det också mycket tumlare. Vid garnfiske är det en stor risk att tumlare tas som bifångst men risken minskas mycket kraftigt om garnen förses med så kallades pingers som avger ljud som skrämmer bort tumlare från dem. För tumlarnas skull ska det införas fler skyddsområden som sannolikt kommer att påverka yrkesfisket:

De nya Natura 2000-områdena ska inrättas utanför Bjärehalvön och Kullen, samt i havet runt Ven. I ett större perspektiv handlar det inte enbart om att värna den en och en halv meter långa tandvalen, utan att nå det nationella målet att skydda tio procent av landets marina områden. Länsstyrelsen kommer nu att ta fram bevarandeplaner.

– Samtidigt har man även ett uppdrag att bevara det småskaliga fisket. Vi måste få plats någonstans. Fiskare måste få utgå från sina hamnar, för den lokala förankringen, säger Kristian Nilsson.

[…]

Fiskaren Kristian Nilsson hoppas att Länsstyrelsen lyssnar till fiskenäringens synpunkter när bevarandeplaner tas fram. Och inte minst tar hänsyn till den kunskap som han menar att de lokala fiskarna redan besitter, när det gäller att skydda tumlarna.

– Redan nu försöker vi undvika vissa områden, och inte sätta nät, framför allt under sommartid. Tumlare är en hotad art och inget vi fiskar efter. Det är bara nackdelar om det skulle hända.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

]]>
http://fiske.zaramis.se/2017/01/16/veckans-bat-hg-102-cilla/feed/ 1 9847