Al Hamd (Bohuslän) i Agadir

Al Hamd är idag en marockansk fiskebåt. Tidigare var den hemmahörande i Fiskebäck och hette GG 921 Bohuslän. Vilken båt som ligger innanför på bilden från Agadir vet jag inte men eventuellt är det Sopelagic eftersom de båtarna förekommer tillsammans på andra bilder. Eftersom det är vanligt att de tidigare svenska båtarna partrålar så brukar de hänga ihop två och två. Fast skorstenen ser mer ut som Miftah. Agadir ligger i Marocko men Al Hamd fiskar främst utanför Västsahara.

Al Hamd

Al Hamd i Agadir. Foto: Skipper
Fiskebäck

Fiskebäck 2008, vecka 48. Från vänster ser man nosen på ”Nordic” och därefter från vänster till höger ligger ”Rön”, ”Vingasand”, ”Dyning”, ”Bohuslän”, ” Roxen”, ” Danö”, ”Nimber” och längst till höger en nygammal Fiskebäckare, ”Rönö” som efter att ha varit norsk återbördats till sin gamla hemmahamn och omnamnats till ”Ganthi av Fiskebäck”. Foto: Lennart Ramsvik

GG 921 Bohuslän

GG 921 Bohuslän. Foto: Arne Sognnes

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,