Tindskard beställer ny Beinur

Familjen Tindskard som äger Partrederiet Beinur med båten HG 62 Beinur har beställt en ny båt från Karstensens Skibsværft i Skagen.  Det är en av sex pelagiska fiskebåtar som Karstensens för närvarande har i order:

Karstensens Skibsværft glæder sig over den tillid Rederiet har udvist. I lighed med de øvrige pelagiske fartøjer som Værftet har under bygning til redere i Norge og Danmark, er også nye Beinur af eget design. Karstensens Skibsværft har for nuværende en ordrebog på ikke mindre end 6 pelagiske fartøjer, for levering i løbet af de kommende 2 år. Denne nye kontrakt cementerer Værftets position som absolut førende på dette område. Værftet tilbyder et komplet koncept, hvor alle løsninger optimeres og skræddersyes til de enkelte rederiers specifikationer og ønsker.

Karstensens är Nordens ledande varv när det gäller pelagiska fiskebåtar.

Den första av båtarna i Karstensens orderbok som ska levereras är S 264 Astrid som denna sommar överlämnas till Astrid Fiskeri A/S, ägt av den svenska familjen Johansson från Rörö. Några av Danmarks största fiskare och fiskeriföretagare. Båten levereras ett år för sent på grund av att det litauiska varv som byggde skrovet blev väldigt försenade med bygget.

Förutom HG 62 Beinur äger familjen Tindskard också HG 63 Brestur via bolaget TN Hirtshals ApS. Familjen Tindskard har varit verksamma inom danskt fiske sen 1975:

Partrederiet Beinur har sin start i Partrederiet Expo, hvori Virgar Tindskarð trådte ind i 1975. Samme rederi drev navnkundige Expo i mange år. Dette skib blev for øvrigt bygget som Vestminningur II i 1967, også med Virgar Tindskarð ombord. Tindskarð familien blev ene-ejere af rederiet i 1998, og købte første Beinur i 2001, og nuværende Beinur i 2006. Det nuværende fartøj blev købt som Christina S, og vil fortsætte med at fiske rederiets kvoter, indtil det nye fartøj er klart.

I dag ledes rederiet af Fridalv Tindskarð, sammen med broderen Runi, søsteren Elin samt Gunnar Nolsø. Virgar Tindskarð er dog fortsat partner i rederiet. Fridalv Tindskarð og Gunnar Nolsø vil fortsætte som skippere på det nye fartøj.

Rederiet driver med kombineret trawl- og notfiskeri, hvor trawlfiskeriet primært foregår efter industri-arter såsom tobis, sperling, brisling og blåhvilling samt konsum-sild. Makrel fiskeriet drives med primært med not. Det nye fartøj skal drives efter samme principper.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!