Minimalt om fisket i regeringsförklaringen

Att fisket inte skulle få nåt större utrymme i Stefan Löfvens regeringsförklaring är naturligtvis väntat och ganska rimligt. Det är ändå en mycket liten näring och en mycket liten bransch i Sverige. Trots allt nämns fisket, men bara i samband med miljö.  Sjöfarten som är en större och viktigare näring nämns exempelvis inte alls i regeringsförklaringen. Om fisket står det sålunda följande:

Fisket och haven ska skyddas genom att fler marina reservat inrättas.

Det är naturligtvis en ganska intetsägande skrivning som troligen i praktiken inte innebär nånting. Ett eller annat nytt marint reservat, om de överhuvudtaget blir av, kommer inte att påverka fisket på nåt avgörande sätt. Betydligt viktigare är om myndigheter och/eller politiska beslutsfattare får tummen ur vad det gäller det ekonomiskt näst viktigaste svenska fisket, räkfisket. Men det verkar ärligt sagt inte så troligt.

Intressant?
Media: DN, SMP1, 2, SkanskanNSK, LT,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!