Två båtar med namnet Milton skapar förvirring

GG 348 Milton, en svensk båt, har sålts till L 628 Atlantic AB i Grundsund. Den används för räkfiske och har så använts i en lång rad år, även om den legat upplagd på Öckerö en tid innan försäljningen. Svenska Milton byggdes 1961 som GG 435 Florö och är på 162 bruttoton. Ligger för närvarande i Grundsund.

Samtidigt som den svenska Milton sålts till Grundsund har sannolikt också en dansk Milton, HG 236 Milton, sålts. Som det verkar har den sålts till Sverige. Något som fått många danskar att tro att det är den båten som sålts till Grundsund. Den verkar finnas i Fiskebäck just nu. HG 236 Milton är på 182 bruttoton och byggd 1976 (enligt en del uppgifter till och med så sent som 1981, men det tror jag inte stämmer).

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Bloggurat

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!