Nya Ruth till Skagen

Nya HG 264 Ruth anlände i måndags till Skagen där båten ska byggas färdigt vid Karstensens Skibsværft. Den nya fiskebåten är ungefär lika lång som S 349 Gitte Henning men är större om vi ska tro på mediauppgifter i Danmark:

FlaskePosten har tidligere omtalt det nye skib, som nu reelt er det største fiskefartøj i Danmark, men det er altså noget ganske andet at se det i virkeligheden, hvilket FiskerForums freelance medarbejder og fotograf Henning Hansen fik mulighed for i Skagen.

Ruth ska vara färdigbyggd under första halvåret 2016. HG 264 Ruth ägs av Rederiet Ruth A/S som hör till de största innehavarna av fiskerättigheter i Danmark.

HG 264 Ruth

HG 264 Ruth Bild: Karstensens

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!