Mindre fiskeriföretag på Rörö – Partrederiet Tristan

Partrederiet Tristan äger trålaren GG 32 Tristan. Bolaget bildades 2012 med Fiskebåten Rossö HB och Svanen Fiskeri AB som delägare. Båten GG 32 Danavik från Öckerö köptes in och fick byta namn till GG 32 Tristan.

Enligt uppgift så drivs GG 32 Tristan bland annat av Sterner Lundgrens (delägare Fiskebåten Rossö HB) son. GG 32 Tristan används till kräftfiske (och därmed fångar de troligen en del fisk också). Båten har både efforttillstånd, vilket möjliggör kräftfiske och fiskfiske utan rist i trålen, och tillstånd för kräftfiske med ristförsedd trål.

Historiken kring ägarfamiljerna står att finna i inläggen om Svanen Fiskeri AB och Fiskebåten Rossö HB. Men lite kort om namnet Tristan och fiskebåtar med det namnet på Rörö. Den första båt som tycks ha burit namnet Tristan är GG 139 Tristan, en liten jolle ägd av Hjalmar Lundgren. Nästa båt med namnet Tristan var GG 29 Tristan som ägdes av Fiskebåten Rossö HB, men såldes 2012 för att ersättas av den nuvarande GG 32 Tristan.

Roro_annandagen_jul2015 - 10

Eftersom det handlar om ett partrederi finns inga offentliga uppgifter om omsättning och liknande, men det mesta tyder på att Partrederiet Tristan omsätter 3-4 miljoner kronor på ett år.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

3 svar på ”Mindre fiskeriföretag på Rörö – Partrederiet Tristan”

Kommentarer är stängda.