Oförändrat överfiske i USA:s fiskevatten

I de fiskevatten som tillhör USA beräknas cirka 20% av alla fiskebestånd vara överfiskade eller överfiskas fortfarande. 9% överfiskas fortfarande medan 16% är överfiskade så att beståndens status är så låg att inget fiske borde förekomma. Några av de senare återfinns trots det också bland de som fortfarande överfiskas. Detta gäller exempelvis torsken på Georges Bank och i Gulf of Maine som inte får fiskas, men samma sak gäller plattfiskarna rödtunga, vinterflundra och yellowtail i samma områden samt ytterligare några områden. Även blåfenad tonfisk, bigeye (en annan tonfisk), spjutfiskar (marlin) och flera hajarter är överfiskade och/eller överfiskas fortfarande.

stock_status

Uppgifterna förekommer i den årliga rapporten om fiskbeståndens status som görs av The National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). Situationen är enligt NOAA oförändrad sen 2014, dvs ingen förbättring eller försämring har skett mellan år 2014 och 2015. Det är förstås inte bra. Det borde ske förbättringar och överfisket borde minska.

Overfished_overfishingstatus_listing

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!