Försvunnen kvinna kopplad till grönländsk fiskebåt

Polar Nanoq

Polar Nanoq Foto: Nikolaj Petersen

På lördagen i förra veckan försvann den unga isländsk kvinnan Birna Brjánsdóttir (i 20-årsåldern). Hon syntes senast i närheten av hamnen i Reykjavik. På samma ställe fanns ett antal besättningsmän från den grönländska räktrålaren Polar Nanoq. När kopplingen gjordes så hade Polar Nanoq redan lämnat Island och var på väg till Grönland.

Båten tvingades vända då de tre besättningsmännen som setts till i närheten av den försvunna kvinnan i hamnen skulle höras. När båten anlände till Island gick polisens insatsstyrka ombord. De tre männen greps men alla har efter förhör släppts. De är med andra ord i nuläget inte misstänkta för att ha med den unga kvinnans försvinnande att göra.

Vid husrannsakan ombord på båten hittades också en större mängd hasch hos en annan besättningsmedlem utan koppling till försvinnandet. Han var inte en av de tre som greps och släpptes i samband med försvinnandet. Han är dock anhållen för narkotikabrott.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

PS. Hela historien är som hämtad ur en deckare av Quentin Bates eller nån annan deckarförfattare som skriver om Island.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!