Ytterligare en svensk beställning till Karstensens

Sen tidigare är det känt att det finns 5 båtar i orderboken hos Karstensens Skibsværft i Skagen som beställts av svenska yrkesfiskare. Men ytterligare en båt är beställd. Det är Kristine Fiskeri AB på Donsö som beställt en ny båt till sitt tyska dotterbolag Kristin Fischereigesellschaft Mbh. Nya NC 330 Kristin är tänkt att bli ungefär 50 meter lång och ska levereras i juli 2019. Huvudmotorn ska vara på 2 200 kW. Ägare av Kristine Fiskeri AB är Örjan Karlsson, Ola Hansson, Dan Albert Bergman och Jörgen Sköld.

Det övriga båtarna är S 364 Rockall, S 144 Themis, GG 229 Clipperton, GG 204 Tor-ön och GG 207 Torland. Rockall som ska levereras i höst är en trålare i samma storleksordning som nuvarande S 264 Astrid men skiljer sig ändå en del då Astrid är en kombinerad snörpvadsbåt och trålare. S 264 Rockall är cirka 70 meter lång och med ett bruttotonnage på 2 352 ton.

Trålarna S 144 Themis och GG 229 Clipperton är systerbåtar, 63 meter långa och ett bruttotonnage på 1 399 ton. De ska levereras i februari 2018 respektive april 2018. GG 204 Tor-ön och GG 207 Torland är systerbåtar till Kristin men med kraftigare huvudmotorer och ska levereras i oktober 2019.

Med de nya båtarna så kommer de flesta stora pelagiska svenskägda fiskeriföretag att ha båtar de köpt nybyggda från varv och inte begagnade.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!