Ett gäng garnbåtar i Rönnäng

När jag var på havets Dag i Rönnäng kunde jag notera en lång rad mindre garnbåtar vid kajerna. Där fanns GG 390 Messer som ägs av Allan Mällbin och GG 765 Gideon som ägs av Martin Axelsson. Vidare Peter Hillbergs GG 85 Rex med formell hemmahamn på Klädesholmen och GG 142 Solvåg som ägs av Lennart Axelsson.

Det handlar om båtar som fiskar med garn, dörj och krok. Frånvaron av burfiskebåtar var också tydlig och kanske lite märklig då burfiske av kräfta och hummer är viktigt för många små båtar längs västkusten. Makrill, torsk och rödspätta verkar var de viktigaste arterna för de båtar som fanns i Rönnäng. Här kommer några bilder på båtarna.

Havets_dag_ronnang - 41
Havets_dag_ronnang - 39
Havets_dag_ronnang - 46Havets_dag_ronnang - 51Havets_dag_ronnang - 45Havets_dag_ronnang - 52
Havets_dag_ronnang - 44
Havets_dag_ronnang - 49

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!