Ytterligare en fiskebäcksbåt såld till Ryssland

Sommaren 2017 såldes GG 204 Tor-ön och GG 207 Torland till det ryska företaget CSJC Kurilsky Rybak som är hemmahörande i Yuzhno-Sakhalinsk på ön Sakhalin i ryska Fjärran Östern. Sen dess har familjen Ahlström saknat egna fiskebåtar men de har beställt nya från Karstensens Skibsværft i Skagen.

GG 203 Ginneton. Bild: Fiskeri AB Ginneton

Nu, två år senare, har ytterligare en båt sålts från Fiskebäck till CSJC Kurilsky Rybak. Det är GG 203 Ginneton, en betydligt större båt än GG 204 Tor-ön och GG 207 Torland som familjen Claesson (Fiskeri AB Ginneton) sålt. Båten är omflaggad till Dominicaflagg och på väg till Busan i Sydkorea. Där kommer den troligen att anpassas till ryska förhållanden och sen få rysk flagg. Just nu tycks den befinna sig i närheten av Malaysia och Indonesien.

Uppgifter om familjen Claesson har beställt ett nybygge eller inte och i så fall var har jag ännu inte fått någon information om. Inte heller har jag information om de köpt en annan begagnad båt.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!