Intressant om bottentrålning från MSC. I januari hade MSC (Marine Stewardship Council) ett webbinarium om bottentrålning. Deltagare var Vivienne Kudelka (MSC Fisheries Expert), Kate Wright (MSC LCA- och bentisk ekologiexpert) och Christopher Frånberg (marinbiolog och marknadsutvecklare, MSC Sverige). De diskuterade bottentrålning i relation till dagens MSC-certifierade fisken.
MSC är en internationell icke vinstdrivande organisation som främjar hållbart fiske. Vi driver ett omfattande certifierings- och miljömärkningsprogram med målet att vi alla ska kunna njuta av mat från havet, både idag och i framtiden.
Visionen är ett hav som myllrar av liv. Havet ska också kunna förse oss människor med mat, både idag och för all framtid.
För att en vara ska få bära MSC-märkning ska fisket ha klarat deras miljöstandard och leverantörskedjan deras spårbarhetsstandard. Detta kontrolleras årligen av oberoende experter. De arbetar tillsammans med yrkesfiskare, forskare och näringen och endast med vildfångad sjömat. MSC arbetar också för att det ska vara lätt för konsumenter att hitta och köpa hållbar sjömat i butiker och på restauranger.
Läs mer:
Upptäck mer från Svenssons Nyheter - Njord
Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.
Ett svar på “Intressant om bottentrålning från MSC”