Anders Svensson

Född på Rörö och uppvuxen på Rörö och i Stenungsund. Flyttade till Göteborg 1974 första gången och 1976 permanent. Skriver om det mesta. Har tre barn och tre barnbarn. Större delen av livet har jag arbetat på fabrik. I kemisk industri, bilindustri och bageri med mera. De flesta åren som reparatör (mekaniker, underhållstekniker, elektriker) och/eller maskininställare.

Jag började arbeta när jag var 17 år gammal (sommarjobb från 14 års ålder) och har under åren vidareutbildat mig och har numera universitetsutbildning inom IT-området. Under i stort sett hela mitt vuxna liv har jag varit politiskt aktiv i miljörörelser, antirasistisk verksamhet, musikrörelsen på 1970-talet, fackligt aktiv och aktiv inom Socialistiska Partiet och Fjärde Internationalen såväl som inom den globala rättviserörelsen.

Idag arbetar jag med IT, gör hemsidor och sköter underhåll och drift av diverse mindre kontorsnät för småföretag och föreningar. Jag är också en flitig skribent. Främst på Svensson-bloggen men även här och på min SF-blogg men ibland även i andra publikationer. Kontakt.

Här finns lite mer om mig och Rörö: