Bryngeld

Inlägg nr 1 av 16 i serien Svenska fiskeriföretag

Familjen Bryngeld från Fiskebäck äger Bryngeld Fiskeri AB med dotterbolaget Sunbeam Fishery AB. Sannolikt äger Bryngelds också det finska företaget Kotka Fiskeri AB. Familjens företag ägnar sig åt fler olika sorts fiske, pelagiskt fiske efter sill, skarpsill, makrill och tobis samt demersalt fiske efter framförallt torsk.

Bryngeld Fiskeri AB äger den pelagiska trålaren GG 505 Polar på 710 ton och torsktrålarna GG 50 Runafjord på 382 ton och GG 44 Runavik på 273 ton. Dessa båtar uppges ha lite olika ägare på olika sajter på nätet men de ägs av Bryngeld Fiskeri AB. Runavik köptes i februari 2011 från Runavik Fiskeri AB och Runafjord från Kotka Fiskeri AB i augusti 2011. Polar ska enligt en del uppgifter säljas eller redan var såld. Enligt uppgift i så fall till ett bolag i Marocko för att fiska utanför Marocko och Västsahara. familjen Bryngeld har redan tidigare, på 1990-talet, fiskat i Marocko och Västsahara så det vore inte speciellt konstigt om den nuvarande Polar hamnade därnere.

Kotka Fiskeri äger den tidigare GG 206 Danö under namnet FIN 1125T Windö på 526 ton, den tidigare GG 564 Roxen på 416 ton  och den tidigare GG 502 Hemland på 133 ton. Både Danö och Roxen är pelagiska fiskebåtar medan Hemland sannolikt är inriktad på annat fiske om den överhuvudtaget används för fiske. Danö och Roxen ägdes tidigare av Ahlström & Larsson Fiske AB respektive Fiskeri AB Roxen.

Läs också:

Mer: AV, Youtube,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

SerienavigationAstrid – Johansson >>
Advertisements