Nya Lövön – största fiskebåten byggd i Sverige

Bild: Tjörnvarvet AB

En ny fiskebåt har byggts vid Tjörnvarvet AB. Det är ett varv vars ena delägare Mats Arvidsson också är delägare i Lövön AB som äger den nya trålaren. Den femte med namnet Lövön och med beteckningen GG 778 i likhet med flertalet av de tidigare båtarna med samma namn. Tjörnvarvet AB äger han tillsammans med Börje Karlsson medan fiskebåten ägs tillsammans med två bröder, Anders Arvidsson och Sven Olof Gunnar Arvidsson. Lövön som är på 800 ton är sannolikt den största fiskebåten som byggts i Sverige och kommer att han Rönnäng som hemmahamn.

Anders Arvidsson sitter också i styrelsen för PFG Fish AB tillsammans med en rad andra fiskare från öarna söder om Tjörn och från Donsö. Däremot tycks ingen från Rörö sitta i styrelsen för PFG Fish AB. Röröbåten Themis som tidigare var en av de svenska båtarna i PFG:s fiskeflotta är numera en danskregistrerad båt, om än ägd av familjen Ryberg på Rörö. Även andra båtar med anknytning till PFG Fish är numera utflaggade.

Läs också:
PFG Fish AB – Donsö, Rörö, Dyrön och Rönnäng
Svenskt fiske, subventioner och kvoter
Det behövs verkligen en ny fiskepolitik
Isabella Lövin ljuger om fisket och fiskimporten i Europa
Fiskebåtar, fiske, hus och folk på Rörö
Svenskt fiske – det pelagiska fisket idag
Ett hederligt arbete

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerad på Svensson-bloggen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

2 svar på ”Nya Lövön – största fiskebåten byggd i Sverige”

Kommentarer är stängda.