Clipperton

Intressenter i AB Clipperton är flera medlemmar i familjen Backman och Erling Malmborg. Marcus Backman är också medlem i styrelserna i bolag som PFG Fish AB och dess dotterbolag PFG Hamn AB såväl som i Donsöhallen AB plus en del andra bolag. PFG Fish är ett samarbetsbolag mellan flera svenska pelagiska fiskeriföretag, nämligen Lövöns AB, Båt 330 Carmona AB, Midlake Fiskeri AB och AB Clipperton. Tidigare ingick även familjen Rybergs Themis i samarbetet. Erling Malmborg är för sin del aktiv i Donsöhallen AB, Västkustfisk SVC AB och Donsö Shipping Meet samt en del andra bolag. Även andra i familjen Backman är aktiva i flera av de nämnda bolagen.

AB Clipperton är huvudägare av den pelagiska trålaren GG 438 Clipperton. Dagens GG 438 Clipperton är på 597 ton. Tidigare hörde den båten hemma i Norge och hette Gollenes. En tidigare Clipperton återfinns idag i Polen, ägs av DP Pelagic Sp.z.oo, heter Orka WLA 139 på 468 ton. Orka tycks fiska ihop med svenska båtar i Östersjön så det kan misstänkas att båten fortfarande har svenska ägarintressen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!

Ett Svar på “Clipperton”

Kommentarer är stängda.