Jansson – Bristol

Bristol Fiske AB på Donsö ägs av familjen Jansson. Företaget äger den pelagiska fiskebåten GG 229 Bristol på 597 ton. Bolaget köpte båten av familjen Jansson år 2011. Åren 2008-2010 köpte och sålde Bristol Fiske AB en lång rad fiskebåtar. Ofta tillsammans med Västfjord Fiske AB. En av dessa båtar var GG 517 Kenty som slutade som LL 1248 Saibon av Kungshamn, Sveriges största räktrålare (bilderna på Fiskerforum är fel). En annan båt man köpte och sålde tillsammans med Västfjord var Stella Nova som köptes av Stella Nova Fiskeri AB för att säljas vidare till Fiskeriselskabet Stella Nova ApS och bli AS 464 Stella Nova på 645 ton.

En annan familj Jansson äger Christer & Lennart Fiskeri AB på Donsö. Sannolikt är de väl släkt med familjen som äger Bristol Fiske AB. Christer & Lennart Fiskeri AB ägde tidigare båten GG 934 Monsun som idag enligt en del uppgifter hör hemma i Marocko och har namnet Karelia. Ett par år har den varit registrerad i Finland och hette FIN 133K Karelia. Båten är på 583 ton. Redan som svensk och med namnet Monsun fiskade båten i vattnen utanför Västsahara. En kort period ersattes den av familjen Kjellbergs båt Nordic IV, men efter att den sålts till Finland började den fiska i Västsahara igen. Idag finns det en liten fiskebåt som heter GG 9 Monsun som uppges ha Lennart Jansson som ägare. Christer Jansson, Lennart Jansson och Anna Karin Jansson har också företaget Pedalto AB.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

3 svar på ”Jansson – Bristol”

Kommentarer är stängda.