Fiskeri AB Spero – ett Ahlströmföretag

Förutom den gren av släkten/familjen Ahlström som äger Ganthi, den gren som äger Torönland HB och de som är delägare i GG 206 Danö så finns det ytterligare en gren som förmodligen äger del i Fiskeri AB Spero. Dan Arne Thomas Ahlström som finns i bolagets styrelse bör vara en kusin med Ove Ahlström och Tore Ahlström och han äger uppenbarligen intressen i en rad bolag. Dock förmodligen tillsammans med andra i de flesta fall.

Andra företag som Dan Arne Thomas Ahlström sitter i styrelsen för eller har intressen i är Fiskebäcks Seafood AB, Börjesson Ahlström Food AB, Fjordtank Rederi AB, Scanfjord Mollösund AB (fiskodling), HB Belone, CJ Marin AB, Kust & Hav i Göteborg AB.

Fiskeri AB Spero köpte år 20007 GG 151 Rebecka av Björkö som efter övertagandet bytte namn till GG 208 Spero. Båten tycks ha skrotats under 2010 och bolaget fick 5 miljoner kronor i skrotningsbidrag. Den gamla Spero såldes till Simrishamn och blev SIN 11 Trion av Simrishamn. Spero har aldrig varit en stor pelagisk fiskebåt, utan har snarare sysslat med demersalt fiske efter torskfisk, plattfisk etc. Men detta avsnitt finns med i min serie om pelagiskt fiske därför att en gren av fiskarfamiljen Ahlström är ägare/delägare i Fiskeri AB Spero.

Fiskarna i Fiskebäck och Önnered tycks också ha en egen intresseförening, Sveriges Pelagiska Producentorganisation Ekonomisk förening, i vilken representanter för de flesta av fiskelägenas fiskebåtar och fiskeribolag sitter. Däribland Fiskeri AB Spero, Fiskeri AB Roxen, Alfhild Fiskeri AB, Bryngeld Fiskeri AB, Fiskeri AB Nordic, Torönland HB, Fiskeri AB Ganthi med flera.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Technorati: , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen 2010.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!