Volstad

Volstad startade sin verksamhet 1952-53 med fiskeriverksamhet:

Volstad was established as a fishing company in 1953. Since then the company´s fishing activities have been nets, longlining, purse seining and trawling, both for shrimp and for whitefish.

The company currently operates one factory trawler in Norwegian waters, supplying large quantities of fish into the European market. F/T ”Volstad” was the first Norwegian trawler with three quotas of cod, haddock and saithe.

Volstad Shipping”s offshore activities has been seismic research, PSV and ROV/survey. With special focus on environmental friendly and safe operations, also in arctic waters. Decades of vessel operations in arctic waters like Spitsbergen and East-Greenland have given Volstad the necessary experience to ensure the best technological and environmental solutions.

Ägare var familjen Volstad. 2003 verkar bolaget ha delats upp i två bolag med olika ägare, Eivind Volstad som äger Volstad Shipping AS och Ola Volstad som äger Volstad Maritime AS.

Volstad Maritime AS driver fartyg som sysslar med seismiska undersökningar och offshoreverksamhet. Det andra bolaget, Volstad Shipping AS, sysslar med offshore och fiskeri. Man äger en större trålare, Volstad på 2 431 bruttoton som är inriktad på att fiska torsk, sej och kolja.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.