Kvotbaroner – Beinur

HG 62 Beinur på 1 424 ton ägs av familjen Vigar Tindskard och Gunnar Nolsø, personer med färöiskt ursprung i likhet med Fridi Magnusen och hans bror som äger HG 265 AsbJørn. Bägge de nämnda båtarna tillhör också de 9 fiskebåtar och fiskeriföretagare i Danmark som brukar kallas kvotbaroner.  Beinur drivs av ett partrederi, HG 62 Beinur P/R, och omsättningssiffror är därför inte tillgängliga.

Vigar Tindskard med familj är också delägare och ägare av ett antal företag vid sidan av fiskeriföretaget Beinur,  Beinur Holding ApS, Tn Hirtshals ApS, Tn Hirtshals Holding ApS och Expo Hirtshals ApS. Tn Hirtshals ApS är ägare av HG 63 Brestur på 742 ton. Den sistnämnda båten var tidigare norsk och hette Havsnurp. Brestur fiskar främst industrifisk som tobis, skarpsill (brisling) och vitlinglyra (sperling).

HG 62 Beinur

För att komma över kvoter har Tindskard under en rad år köpt ett antal fiskebåtar, för att sen överföra kvoterna på Beinur eller Brestur och sälja båtarna igen, som skot eller utan kvoter till annat fiske. Exempel på såna båtar är L455 Lotte Vohnsen, HM 320 Belinda och HG 169 Argus.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Kvotbaroner – Beinur”

Kommentarer är stängda.