Domstein

Familjen Domstein äger R. Domstein & Co AS som i sin tur äger 49,27% av Domstein ASA. En större minoritetsägare är Caiano AS (Kristian Eidesvik) som äger 3,64% av aktierna. Domstein ASA är ett fiskförädling- och fiskindustriföretag som har flera dotterbolag verksamma i denna sektor. De är Domstein Service AS, Domstein Fish AS, Domstein Sjømat AS och Domstein Foods AB. Det sistnämnda bolaget är svenskt och har ett norskt dotterbolag, Domstein Foods AS. Domstein är i huvudsak ett fiskindustri och fiskförsäljningsföretag men inte bara.

DomsteinNär det gäller fiskeriverksamhet så är Domstein ASA delägare i Ervik Havfiske AS med 50% av aktierna. Den andra delägaren är Ervik Havfiske Holding AS som ägs av familjen Ervik. Intressebolag som sysslar med annat är Domstein Eiendom AS (49%) och Nordic Group (20%).

Styrelsen i Domstein ASA utgörs av Anne Breiby, Inger Myklebust, Dag Erik Rasmussen,  Knut Magne Domstein och Gunnar Domstein.

Domstein

Ervik HavfiskeErvik Havfiske har en lång rad dotterbolag, ofta ett bolag per båt eller anläggning. Koncernen är dock lite komplicerad då en del bolag som äger fiskebåtar är dotterbolag till Ervik Havfiske Holding AS och inte till Ervik Havfiske AS. Dessa bolag har då ingenting med Domstein att göra. Ervik Havfiske AS ägnar sig främst åt backefiske (långrevsfiske) efter torsk, kolja, långa havskatt, tandfisk, hälleflundra etc men de driver också varv (Westmek AS), handelsföretag (Nordic Marine och Arctic Linefish), ekonomitjänsteföretag, livsmedelshandel (Vestkapp Handels AS) och en del annat. eftersom en stor del av Ervik-koncernen inte är delägd av Domstein så kommer det också ett separat inlägg om företaget.

I styrelsen för Ervik Havfiske AS sitter Rolf Steinar Domstein, Kjell Ralph Elliott, Kjell Magne Ervik och Stig Tore Ervik.

Domstein ASA är också minoritetsägare i företaget Nordic Group AS som handlar med frusen och färsk fisk. Huvudägare är Terje Korsnes.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

3 svar på ”Domstein”

  1. Pingback: Eidesvik | Njord

Kommentarer är stängda.