Gamla Bristol tillbaks till svenska ägare och Donsö

Danska båten L 920 Tina Jeanette är den tidigare svenska GG 229 Bristol. Ägare är Brdr. Langer A/S. De har nu sålt båten till Kristin Fischereigesellschaft Mbh i Tyskland som ägs av Kristine Fiskeri AB på Donsö. Båten kommer i Tyskland att bli NC 330 Kristine och har precis genomgått upprustning och renovering vid varv i Thyborøn, Danmark. På sätt och viss kommer Bristol därmed tillbaka till Donsö, men nu med tysk flagg och namnet Kristin. Båten är 44 meter lång och på 713 bruttoton. På bilderna nedan i Frihamnen i Göteborg innan den såldes till Danmark.

frihamnen_paskdagen06frihamnen_paskdagen23

Tidigare var meningen att Donsöborna skulle köpa SO 734 Aine, men den båten hamnar nu hos Brdr. Langer A/S istället:

I stedet har brøderene Jens Peter og Danny Langer sammen med Jan Torp Nielsen købt SO 734 »Aine«, der i sin tid blev bygget på Karstensens Skibsværft, (nybygning nummer 389) tilbage i 2003. Skibet har siden været hjemmehørende i Irlands største fiskerihavn Killybegs, beliggende på sydkysten, hvor den har fisket i 13 år i farvandet ud for Irland.

Skibet, der er 48,60 meter langt og 11,20 meter bredt, er i fin stand. Men som Jens Peter Langer siger til FiskerForum, »så er der en logistikmæssig opgave i at få tingene sat op på en måde, da båden istedet for 11 besætningsmedlemmer ombord, fremover kun skal betjenes af 4 danske fiskere. Det er ikke noget problem, det kræver bare lidt ændringer ombord, kommer det smilende fra den nye ejer at det tidligere irske fartøj SO 734 »Aine«.

Aine är på 798 bruttoton och byggd 2003 på Karstensens i Skagen.

SO 734 Aine

SO 734 Aine. Bild: Karstensens

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!