Ny Isafold på gång?

Enligt den norska tidningen Fiskeribladet Fiskaren kan det snart var aktuellt med en beställning av en ersättning för den nuvarande HG 333 Isafold. HG 333 Isafold ägs av ett partrederi med Karsten Mølgaard (33%), Lise Bjørn Jørgensen (33%), Niels Jensen (30%) och Karsten Larsen Holding ApS (4%) som delägare. Fiskeribladet Fiskaren har intervjuat Karsten Mølgaard som också är skeppare ombord. Han uppger att det inom kort kan vara aktuellt med en beställning av en ny båt.

hirtshals1_nov_2016 - 18hirtshals1_nov_2016 - 6

Idag är HG 333 Isafold minst med sina 2 499 bruttoton av de fyra stora pelagiska fiskebåtar som har Hirtshals som hemmahamn. När båten var ny var det den största av de fyra. Så i Hirtshals har Isafold gått från att vara den största pelagiska båten till den minsta, när det gäller det pelagiska fisket som helhet finns det dock många båtar som är mindre.

hirtshals1_nov_2016 - 8hirtshals1_nov_2016 - 4

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!