Claessons köper ny båt från Danmark

Familjen Claesson i Fiskebäck som äger Fiskeri AB Ginneton i Sverige och Gifico ApS i Danmark har enligt uppgifter i Danmark köpt L 632 Bolette från John Christensen och partners i Thorsminde på Jyllands västkust. Det är tänkt att den nya båten ska användas till kräftfiske i Kattegatt och Skagerak vilket väl troligen betyder att de ska byta ut den nuvarande GG 210 Vera C mot den nyinköpta båten.

L 632 Bolette (som väl troligen ska bli GG 210 Vera C) är en båt på 98 bruttoton med en längd på 15,5 meter och en motor på 221 kW. Det rör sig alltså om en något större men kortare båt än en nuvarande GG 210 Vera C (68 bruttoton och 17 meter lång).

Karstensens Skibsværft A/S byggde L 532 Bolette år 2006 för en köpare i Skottland som 2012 såde bpte till John Christensen med kompanjoner i Thorsminde.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Gilla Njord på Patreon!