Veckans båt – GG 70 Marie

GG 70 Marie är en liten trålare som byggdes vid Ö-varvet på Öckerö år 2003, skrovet byggdes i plast på Bredgaard Bådeværft i Danmark. Vid leverans som GG 70 Marie till Leif Johansson med familj på Rörö var båten på 32 bruttoton och hade en längd på 11,99 meter. Motorn var en Volvo Penta D12 på 400 hk.

Systerbåten GG 29 Tristan levererades till Fiskebåten Rossö HB (Sterner Lundgren och Folke Olausson), också hemmahörande på Rörö, samma år. Idag heter den GG 773 Signora och är hemmahörande på Öckerö.

GG 70 Marie är för sin del kvar på Rörö och ägs av Astrid Fiske AB (familjen Johansson).

I januari 2015 fick GG 70 Marie en ny motor, en Volvo Penta D 13 MH. Sen 2015 hyrs GG 70 Marie ut till Göte Lundgren som innan dess hade en egen båt vid namn GG 732 Viken. Lundgren använder båten till kräftfiske och fiskfiske.

 

Gilla Njord på Patreon!
Become a patron at Patreon!