Personkopplingar inom det pelagiska fisket i Sverige

Det pelagiska fisket i Sverige har två stycken intresseorganisationer. De två är Swedish Pelagic Group Producers Organisation (SPGP) och Sveriges Pelagiska Producentorganisation (SPPO). Runt de två återfinns i stort sett alla företag som sysslar med pelagiskt fiske i dagens Sverige.

Runt SPGP finns Claesson (Ginneton), Bryngeld (Polar), Johansson (Astrid), Backman (Clipperton), Johnson (Midjsö), Arvidsson (Lövön) och Gustafsson (Carmona). De fyra senare hör till gruppen av fiskarfamiljer och fiskeriföretag kring bolaget PFG Fish AB. Themis och familjen Ryberg från Rörö som förut tillhörde de familjerna står dock inte längre att finna bland dem.

Kring SPPO återfinns huvuddelen av familjen Ahlström (Torönland HB, Ahlström & Larsson Fiske AB), familjen Andersson från Vrångö (Odeskär), Jansson (Bristol), Magnusson (Roxen) och ägarfamiljerna bakom Västfjord.

Vissa kända fiskarfamiljer, som Ove Ahlströms gren av fiskebäcksfamiljen Ahlström, familjen Kjellberg (Nordic) och Bryngelsson (Stella Nova) återfinns inte med några direkta kopplingar till de två intresseorganisationerna.

Personkopplingar inom det pelagiska fisket, juli 2012

Personkopplingsfilen finns även som pdf.

De fiskarfamiljer som inte återfinns i schemat eller på på nån central plats i schemat men som sysslar med pelagiskt fiske är sådana familjer som till stor del lämnat fisket i Sverige. De ägnar sig i de flesta fall då åt fiske i Västerhavet (Nordsjön) under dansk flagg, Östersjön med finsk flagg eller utanför Marocko och Västsahara.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!