Alians Marin (Alliance Marine)

Ryskt fiskeriföretag med omfattande fiskeriverksamhet utanför västafrikas kuster, enligt avtal såväl i marockanska, mauretanska som senegalesiska vatten. Det betyder även fiske i västsahariska vatten. På många olika sätt är fisket tveksamt. Politiskt tveksamt i västsahariska vatten, tveksamt ur överfiskningsynpunkt i alla länderna och sannolikt är avtalen i Senegal tveksamma på grund av korruption.

Företaget äger 6 fabrikstrålare som ägnar sig åt pelagiskt fiske i området. Trålarna är Fin Whale på 3 142 ton, Sei Whale (3 834 ton), Grey Whale (3 816), Pilot Whale (3 834), Humpback Whale (4 407) och Right Whale (4 407).

Företaget Transco i Kaliningrad som också har verksamhet i Västafrika ingår också i Alians Marin-koncernen liksom företaget Atlantic Whale. Transco äger fabrikstrålaren Mikhail Verbitsky på 3 834 ton.

Right Whale

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Advertisements
Gilla Anders Svensson på Patreon!