Argos

Argos är en grupp företag på Falklandsöarna som dels är verksamma i oljeindustrin och dels är verksamma i fiskerinäringen. Oljebolaget Argos Resources är börsnoterat.

Argos Group Ltd, i vilket bolag Argos Resources är delägare,  äger de stora frystrålarna Argos Vigo på 2 074 ton och Argos Pereira på 2 327 ton. De är båda registrerade på Falklandsöarna. Argos Group är sannolikt delägt av Grupo Pereira i Spanien som äger flera båtar med namn som trålarna Argos Galicia på 1 717 ton och  Argos Marine på 1 114 ton. De två sistnämnda båtarna är också registrerade på Falklandsöarna.

Sannolikt deläger Argos Group eller Pereira också de två backebåtarna Argos Froyanes på 1 352 ton och hemmahörande på S:t Helena och Argos Georgia på 897 ton och hemmahörande på samma lilla ö. Dessa två båtar ägs i huvudsak av Frøyanes AS och bemannas och sköts av norska Ervik Havfiske AS. De fiskar i Sydatlanten i likhet med de andra här nämnda båtarna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Advertisements
Gilla Anders Svensson på Patreon!

Ett Svar på “Argos”

Kommentarer är stängda.