Byron – Nores

Via dotterbolaget Byron Fishing Ltd äger Byron Marine fiskerättigheter. Företaget är dock idag huvudsakligen ett offshore-företag för den den ännu ganska nya oljeindustrin på Falklandsöarna. Man bedriver dock fiske i det delägda bolaget Nores Marine Ltd vars andra delägare är det spanska företaget Grupo Nores.

Grupo Nores bedriver fiske i Argentina, Falklandsöarna, Grönland, Norska havet, Mauretanien, Guinea Bissau och tidigare också i marockanska vatten. Man äger 11 större trålare varav fyra, José Antonio Nores, Patricia Nores, Villa Nores och Manuel Angel Nores fiskar i farvattnen vid Falklands, Manuel Angel Nores också i norska havet, Villa de Pitanxo vid Grönland och resten i huvudsak utanför Västafrika.

José Antonio Nores är på 1 576 ton,  Manuel Angel Nores på 1 514 ton, Patricia Nores på 1 070 ton och  Villa Nores på 825 ton. Dessa båtar drivs sannolikt av det delägda Nores Marine Ltd på Falklandsöarna. Villa de Pitanxo är för sin del på 825 ton.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!