PBTF – Preobrazjenskij

Preobrazjenskij Base Trawling Fleet OJSC är ett av Ryssland största fiskeriföretag med över 2 500 anställda i fiskeriverksamhet och därmed relaterade företag som varv, transportföretag och liknande. VD i företaget är Eremeev Sergey Mstislavovich och styrelseordförande är Saksin Sergey Vladimirovich. Företaget privatiserades 1992.

Företaget har ett stort fabriksfartyg, två större industritrålare och flera mindre fiskebåtar. Dessutom kylfartyg och bogserbåtar med mera. Företagets fiskeflotta fiskar pollock, lax, räkor med mera. Fabriksfartyget Vsevolod Sibirtsev har nästan 400 ombordanställda och är på 32 096 bruttoton. Fiskebåtar man har är fabrikstrålarna General Troshev på 4 416 ton och  Bukhta Preobrazheniya på 4 407 ton, frystrålaren Kokand på 3 816 ton, trålarna Satino, Skadovsk, Samotsvet, Udobnoe, Sedanka, Mekhanik Romancha och Kapitan Vitaly Kononets på mellan 738 och 741 ton, Serovo på 840 ton, Galos på 749 ton, jigging-båten Bars på 704 ton för bläckfiskfiske, krabbfiskebåten Pervomayskoye på 648 ton, kylfartygen Luchisty och Titania på 676 ton respektive 683 ton samt kylbåten Rogachevo på 619 ton. Övriga båtar listade i ryska skeppsregistret finns sannolikt inte mer. Många av företagets fiskebåtar saknar IMO-nummer och det finns inte alltid uppgifter om vilken flagga båtarna för.

General Troshev

PBTF innehar fem procent av de ryska pollockkvoterna och bedriver fiske i Japanska sjön, Okhotska sjön och Berings hav. Dessutom har företaget deltagit i en kartell kring pollockfisket och priserna. De företag som deltagit i kartellen och fusket kring fisket har dömts till stora böter. PBTF till så stora böter att företaget riskerar att gå i konkurs:

Preobrazensky base of trawler fleet (PBTF), one of Russia’s largest fishing companies, is on the verge of bankruptcy, due to the RUB 24 million ($900,000) fine, imposed by the FAS, for its participation in the pollock cartel and the ongoing criminal investigations against the company.

In their letter to Russia’s President Vladimir Putin, PBTF’s management asked for protection from further attacks of FAS, which may result in the collapse of the company and social tensions in the village of Preobrazensky of Russia’s Primorye region.

According to PBTF, the company became a subject of the largest fine imposed by FAS of all the other companies which also participated in the cartel. This is also became despite the fact that PBTF currently remains one of the country’s leading companies in terms of the annual volume of pollock supplies to the domestic market.

I PBTF-koncernen ingår fler företag som dotterbolag eller med gemensamma ägare, exempelvis Dalreefer LLC, Vostok-Ryba CJSC och Konkord LLC.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!