Halstensen

Familjen Halstensen äger fiskeriföretagen Gardar AS och  K. Halstensen AS i Bekkjarvik som driver tre större fiskebåtar, kombinerade trålaren och snörpvadsbåten H 26AV Manon på 1 793 ton, snörpvadsbåten H 11AV Gardar på 3 047 ton samt den kombinerade trålaren och snörpvadsbåten H 10AV Slaatterøy på 1 774 ton.  Både Gardar AS och K. Halstensen AS tillhör de största fiskeriföretagen i Norge.

Moderbolaget i familjekoncernen är Halstensen Holding AS. Familjen Halstensen äger även en del fastighetsföretag. K. Halstensen som företag grundades 1897 som en handelsverksamhet. Snart började man också utrusta och driva fiskebåtar. Familjens ledande företrädare är idag Inge Halstensen.

Företaget sysslar med pelagiskt fiske efter sill, makrill, kolmule och säljer en del fisk till Brødrene Sperre. Man fiskar också sej.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”Halstensen”

Kommentarer är stängda.