Sea Group SL

Sea Group SL i Las Palmas på Kanarieöarna i Spanien äger flera stora frystrålare. Alla heter Flipper med ett nummer. Fiskebåtarna är Flipper 1 på 1898 ton, Flipper 3 på 1 985 ton och Flipper 9 på 2 624 ton. Alla tre är registrerade på Komorerna. Flipper 9 hette förut Ocean VII och ägdes av det nederländska företaget Willem van der Zwan &  Zonen. De andra två tycks ha varit ryska.

Företaget Daspescas Group i Panama äger för sin del två andra båtar med namnet Flipper, det är Flipper 4 på 1 898 ton och Flipper 5 på 1 895 ton. De har tidigare varit registrerade i Ryssland respektive Tyskland. Med tanke på båtarnas namn och historia är det sannolikt att Sea Group SL och Daspecsas har samma ägare eller delägare.

Tidigare har det också funnits båtar med namnen Flipper på 1 943 ton (samma som Flipper 7) och Flipper 2 på 1 898 ton.  Det båtarna anges vara till salu på en del internetsajter. De är eller var registrerade på Comorerna. Sannolikt var/är de ägda av nåt av ovanstående bolag. Flipper 2 är sannolikt skrotad men det gäller inte säkert Flipper.

Sea Groups tre båtar verkar fiska utanför Västafrika och Namibia. De är regelbundet i Las Palmas. Vad de andra två eller tre båtarna fiskar nånstans är oklart. Något som skulle kunna innebära att de deltar i illegalt fiske (IUU). Ingen av båtarna förekommer dock på någon lista över IUU-fiskebåtar och inget av bolagen finns heller på nån lista.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.