MTF 2 – Feniks

Inlägg nr 10 av 19 i serien Ryska fiskeriföretag - Murmansk

Företag som brutits ut ur Murmansk Trawl Fleet under 2013. Heter idag sannolikt ZAO Feniks (JSC Feniks), men hette tidigare Murmansk Trawl Fleet-2. Uppgifter om bolaget går egentligen inte att hitta, mer än att de skulle äga en fiskebåt vid namn Feniks.

Någon sådan båt finns inte, däremot har det funnits en gammal öststatsbåt vid namn Feniks på 2 303 ton som hörde hemma i Peru när den senast var i tjänst. Den finns inte längre. I alla fall inte som registrerad fiskebåt. adressuppgifter på bolaget finns dock i en del ryska företagsregistertjänster. Det finns också en båt som numera heter Hawk och är hemmahörande i Kambodja som tidigare Feniks. Den har hört hemma i Murmansk. Det är en kylbåt för fisktransporter på 767 ton som ska höra hemma i det ryska skeppsregistret. Så är emmelrtid inte fallat. IMO-numret går inte att hitta där. Bekvämlighetsflagg i Kambodja och svårspårade uppgifter tyder på att båten använts i samband med IUU-fiske, oetiskt, illegalt eller orapporterat fiske.

I ryska fartygrsregistret finns två bolag med namnet Feniks. Inget av dem hör hemma i Murmansk och är sannolikt inte det bolag som brutits ut ur Murmansk Trawl Fleet. Bägge bolagen är eller har varit verksamma i Stilla Havet med huvudkontor i Severo-Kurilsk respektive Chabarovsk, Det förtsnämnda äger enligt registret två båtar , Odissey-1 på 761 ton och Seawind på 889 ton. Några såna båtar verkar inte finnas enligt internationella register. IMO-numren som båtar kan identifieras på över namnbyten har upphört att existera.

Det andra bolaget äger enligt registret en båt, Aquarius på 491 ton. Den verkar inte heller finnas längre.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Serienavigation<< MTF 1 – StreletsMTF 3 – Taurus >>
Advertisements

One Reply to “MTF 2 – Feniks”

Kommentarer inaktiverade.