Sovrybflot – Westrybflot

Vestrybflot eller Westrybflot är ett ryskt fiskeriföretag i Kaliningrad. Bolagets båtar fiskar i allmänhet utanför Västafrika (Marocko, Västsahara, Mauretanien) efter pelagisk fisk. De har ägnat sig åt IUU-fiske i senegalesiskt vatten åren 2010-2012.

De 4 båtar man äger är Zamoskvorechye, Armenak Babayev, Staryy Arbat och Lazurnyy. Alla på 4 407 ton. Antalet anställda i företaget är cirka 250. Båtarna servas ibland i Frederikshavn.

Som ägare till båtarna anges Sovrybflot på en del internationella sajter. Sovrybflot med huvudkontor i Moskva är moderbolag till Westrybflot. Förutom i Kaliningrad äger Sovrybflot också fiskrelaterade företag i Murmansk, Arkhangelsk, Vladivostok och Astrakhan (Kaspiska Havet). Enligt ryska skeppsregistret verkar Sovrybflot inte äga några fiskebåtar eller andra båtar.

Tidigare tycks Sovrybflot ha varit ett statligt bolag med ansvar för att skriva kontrakt för ryska fiskeflottor, förhandla om tillstånd och liknande. Om det fortfarande är ett staligt bolag eller om det är privat är svårt att begripa, men enligt en del sajter verkar det vara ett privat bolag med ett 70-tal delägare.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Urpsrungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!