Bold Ventures och Sulivan

Bold Ventures Co Ltd är ett lokalt fiskeriföretag på Falklandsöarna. Företaget ägs av Elvio Cofre and Amanda Forster. Man tycks inte ha några egna fiskebåtar utan chartrar in båtar vid behov, oftast spanska. En sådan båt är Costa do Cabo på 1 276 ton som ägs av spanska Walvisfish. Det spanska företaget äger också trålaren Novo Morrino på 298 ton. Den brukar knappast vara engagerad i fiske i avlägsna delar av världen.

Costa do Cabo förhindrades av argentinska myndigheter år 2010 att gå via argentinskt vatten till Montevideo i Uruguay där man säljer mycket av fisken som fångas vid Falklandsöarna. Även Sulivan Shipping har varit inblandade i inhyrningen av Costa do Cabo. Sulivan Shipping är ytterligare ett lokalt bolag på Falklandsöarna med fiskerättigheter men utan fiskebåtar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.