Inför EU-valet om fiskeripolitik

Inför EU-valet har jag tänkt att publicera en serie inlägg om fiskeripolitik. Den kommer att beröra svenska såväl som danska partier och deras politik i fiskefrågor. Fiskeripolitik är något som styrs av EU och inte av de nationella parlamenten. I just den frågan är därför EU-politiken och EU-valet mycket viktigt. Det första inlägget kommer att handla om svenska miljöpartiet och därefter följer andra partier. Jag kommer framöver också att se om jag kan få svar på ett antal konkreta frågor från politiker som är ansvariga för fiskerifrågor i de olika partierna.

Jag har tidigare skrivit en kritik av många vänsterpartiers fiskeripolitik på min politiska blogg. Den kritiken har också med detta att göra.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!