Räkfisket ska kontrolleras bättre

Regeringen ger nytt uppdrag till Kustbevakningen och Havs- och vattenmyndigheten.

Efter Greenpeace-rapporten ”Fiskare som fuskar”, och efter WWF:s fiskguide där nordhavsräkan ges rött ljus, har det varit en hel del debatt om det svenska räkfisket, nu senast exempelvis på SVT:s Debatt (30:40 in i sändningen).

Räkor

Under torsdagen beslutade regeringen att det ska införas bättre kontroller av räkfisket. Landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) säger i ett pressmeddelande att det inte är hållbart med ”en situation där någras olagliga agerande förstör för alla verksamma inom räkfisket”. Han tillägger:

– Jag har tidigare påpekat att kontrollen måste bli bättre så att inte småräkor kastas överbord. Regeringen har därför i dag uppdragit åt Kustbevakningen tillsammans med Havs- och vattenmyndigheten att ta fram en särskild kontrollstrategi för räkfisket och inom ramen för uppdraget också se över kontrollmetodiken.

Anders Hellberg

Ursprungligen publicerat på Supermiljöbloggen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Gilla Anders Hellberg på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Räkfisket ska kontrolleras bättre”

Kommentarer är stängda.