Klumpfisken

En film om en fiskare och om fiskares villkor. Kesse är tredje generationens fiskare, bosatt i en liten kuststad på Nordjylland. Livet går sin gilla gång och rymmer inga överraskningar, men allt ska snart komma att förändras. Fiskeindustrin går igenom en ekonomisk kris och de små fiskebåtarna konkurreras snabbt ut av större bolag.

Desperat försöker Kesse finna en utväg ur sin hopplösa situation och tvingas att ta till oärliga metoder samtidigt som han måste sparka sin vän och ende anställde. En ny metod är att ta med den kvinnliga marinbiologen Gerd från Köpenhamn ombord. En socialrealistisk och romantisk dramakomedi av Søren Balle.

Filmen visades filmfestivalen i Göteborg och det finns en svensk recension:

Det är med ett stort leende på läpparna jag lämnar biografen. Klumpfisken är verkligen ypperlig dansk feelgood av långfilmsdebuterande Søren Balle. Filmen illustrerar på ett charmfullt sätt hur livet kan vändas upp och ner av såväl kärlek som moraliska vägval. Temat är att tackla förändringar och det är väl något som hela livet ständigt består i när man tänker efter. Kärlek och vänskap kan komma och gå, och andra händelser, positiva såväl som negativa, gör att vi ibland hamnar i situationer eller på platser som vi aldrig på förhand kunnat ana. Det är väl det som gör livet så fantastiskt, fascinerande och skrämmande på samma gång.

Intressant?
Mer: Ugeavisen, Fyens,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Gilla Habergsgubben på Patreon!
Become a patron at Patreon!