Banginis

Banginis är ett litauiskt fiskeriföretag med säte i Klaipeda. De ägnar sig främst åt pelagiskt fiske på sill och skarpsill i Östersjön men även åt torskfiske. Dessutom hyr de ut fiskerikapacitet åt andra fiskeföretag. Ledande person i företaget är Algirdas Ausra com också är ordförande i en av Litauens branschföreningar.

Företaget äger två trålare, KL 776 Gilija på 543 ton och KL 723 Minge på 378 ton. Bägge båtarna har tidigare hört hemma i de nordiska länderna men såldes till det litauiska fiskeriföretaget år 2007 respektive år 2013. Båtarna landar ofta sina fångster i Skagen i likhet med andra båtar som fiska skarpsill i Östersjön.

Gilija

Gilija i Skagen

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!