Comapeche

Compagnie des Pêches Saint-Malo (Comapêche) är ett franskt fiskeriföretag som har två egna båtar och dessutom samarbetar med det danska företaget Ocean Prawns och deras båt Ocean Tiger. De två båtarna är fabrikstrålaren  Joseph Roty II på 2 436 ton och trålaren Grande Hermine på 987 ton.

Joseph Roty II

Joseph Roty II

Comapêche grundades som företag 1982 av Fernand Leborgne som en efterföljare till Armement Pleven som hamnade i svårigheter efter att torskfisket utanför Kanadas kust upphört. Fernand Leborgne var innan ombildningen av företaget chef för Armement Pleven. Armement Pleven startades för sin del 1930.

2004 döptes Comapêche om till Compagnie des Pêches Saint-Malo, men företaget kallas fortfarande Comapêche. Idag finns det 400 anställda i bolaget.

Företagets båtar ägnar sig åt fiske av olika torskfiskar som torsk, kolja och blåvitling i Nordostatlanten och Barents Hav.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”Comapeche”

Kommentarer är stängda.