Chancerelles, Connetable och Armement Breton

Wenceslas Chancerelles är ett av Frankrikes största konservföretag specialiserat på fisk. Företaget är mer känt för för sitt varumärke Connétable än under sitt eget namn. Förra året investerade bolaget för första gången i en egen fiskeflotta då de köpte en minoritetsandel  i SAS Armement Breton som enligt uppgift äger 16 trålare och snörpvadsbåtar.

Armement Breton är vad jag förstår ett samarbete mellan tre kooperativa företag, Acarmor i Saint-Quay-Portrieux, Oceane i Guilvenec och Arcoma i Saint-Malo, som behåller majoritetsägandet i fiskeriföretaget som har cirka 100 anställda och gemensamt tycks gå under namnet Arcobreizh.

Chancerelles startade sin verksamhet i Douarnenez med att konservera sardiner redan 1853. Grundaren av företaget var Robert Chancerelles. Företaget ägs fortfarande av grundarfamiljen och har ungefär 350 anställda.

Cap Lizard

Cap Lizard

Några av de båtar som fiskar för Armement Breton/Arcobreizh är troligen Erispoe (170 ton), Mor Breizh (129), Pors Moguer (152), Nominoe (129), Les Casquets (109) och ett par till som sannolikt ägs av Acarmor, Cap Lizard (163), Phoenix (94) och Cezembre (129), Alexandra (167) och Azur (167) som ägs av Arcoma och tre eller fyra båtar ägda av Oceane i Guilvenec.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Gilla Njord på Patreon!