Österlen och fiskebåtar

På Österlen i Skåne ligger ett av Sveriges större fiskelägen. Det största utanför Västkusten. Namnet på orten är Skillinge och där var jag nyligen på besök. Inte långt från Skillinge ligger Simrishamn som är en stor landningshamn för den fisk och sill som fiskas i Östersjön.  Hamnen i Simrishamn besöks regelbundet av trålare från Västkusten. Exempelvis låg FG 37 Evelina från Glommen och GG 359 Westerö från Hönö i hamnen när jag var där. I Simrishamn ligger också alla större och en del andra fiskebåtar som har Skillinge eller Brantevik som hemmahamnar.  När jag var där låg Skillinges två stora fiskebåtar i hamnen, SIN 602 Courage på 359 bruttoton och SIN 50 Laguna på 269 bruttoton.

IMG_0111

Fiskhamnen i Simrishamn. Westerö ligger längs bort i mitten av bilden.

IMG_0110

SIN 50 Laguna med lite mindre båtar i förgrunden.

Alla bilder hör nedanför är på Courage. En av de båtar som hör till de 10 största innehavarna av fiskerättigheter för sill.

IMG_0108 IMG_0107 IMG_0106 IMG_0105

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Österlen och fiskebåtar”

Kommentarer är stängda.