Sveriges största sajt om yrkesfiske

Den här bloggen är Sveriges största sajt om yrkesfiske utan konkurrens. Det finns dock gott om fiskesajter som är mer lästa, då handlar det främst om sajter som i huvudsak tar upp sportfiske och fritidsfiske. Vecka 48 hade bloggen 4 733 sidvisningar, 2 706 besök och 2 052 unika besökare enligt SIS-index.

Njord fungerar därför också som en stark opinionsbildare kring yrkesfiske, fiskeriregleringar och miljön i havet. Bloggen är uppmärksammad även i Danmark och Norge och har haft en kraftig ökning av besökarantalet under november månad. Mycket på grund av uppmärksamhet i danska facebookgrupper om fiske, danska webbsajter såväl som ett stabilt länkande och därmed besöksflöde från Sveriges Fiskares Riksförbunds hemsida.

Bloggen uppmärksammas dock förvånansvärt lite från Havs- och vattenmyndighetens sida och jag får i stort sett aldrig länkar därifrån trots att jag nämner dem nästan varje dag samt publicerar och citerar deras pressmeddelanden flitigt. Greenpeace som jag stadigt kritiseras för att de faktiskt är slarviga i sin kritik av det svenska fisket har bara reagerat en enda gång.

rorobatar_c_4

En bild från Rörö, fiskeläget där jag föddes och växte upp. Ett av öns tre hyreshus (det gröna huset) i bakgrunden, i en av lägenheterna bor min mor, i en annan min syssling och i ytterligare två lägenheter bor det personer som var grannar med oss i ett annat hus när jag var liten.

Utöver denna blogg driver jag också ett antal sajter till. Den största av dem är vänsterbloggen Svensson. Det är Sveriges mest lästa blogg på politikens vänstersida.

Den här bloggen och Svensson-bloggen hör dessutom båda två till de tio största bloggarna i Sverige vad det gäller miljöfrågor.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!