Strukturaffärer att vänta inom räkfisket

Med anledning av att Havs- och vattenmyndigheten gjort det möjligt att överföra räkkvoter från en båt till en annan kan vi kanske förvänta oss fler strukturaffärer, uppköp och försäljningar inom räkfisket inför ett eventuellt införande av individuella fiskerättigheter i svenskt räkfiske. Några affärer har redan skett, men då har ägarna behövt ha bägge båtarna att fiska med. Sä blir inte fallet framöver. Nu kan de fiska med en annan båt än den som räkfisketillståndet (som dock är personligt) gäller för.

En ny affär som redan skett är att GG 348 Milton sålts till LL 628 Atlantic AB i Grundsund. Jag trodde syftet med denna affär var att lägga upp Milton, som redan varit upplagd ett tag, för att sen enbart fiska med nuvarande LL 628 Atlantic. Men så kanske inte är fallet då LL 628 Atlantic är till salu hos Eos. Kanske är syftet istället att ersätta Atlantic med Milton.

Milton är en något mindre båt än Atlantic, men samtidigt också en båt som är mycket äldre och inte ombyggd och som därför verkar klart omodernare. Milton som byggdes 1961 är på 162 bruttoton, 29 meter lång och med en motor på 700 hk.

Atlantic, byggd 1988, är för sin del på 202 ton, 26 meter lång och med en kraftigare motor på närmare 1 000 hk. Milton kan därför förväntas sänka bränslekostnaderna om den används istället för Atlantic, men några andra egentliga fördelar verkar det ju inte finnas vid en titt så här på avstånd. Men kanske de som köpt den tycker nåt annat eller vet saker som inte går att hitta om en inte är fiskare eller sett fiskebåtarna i fråga.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Strukturaffärer att vänta inom räkfisket”

Kommentarer är stängda.