GG 236 Glittvåg såld

GG 236 Glittvåg har sålts tillsammans med de pelagiska fiskerättigheter de innehade. affären känns inte speciellt oväntad. Glittvåg har haft förhållandevis små fiskerättigheter och relativt sällan varit ute på fiske. Köpare av båten och kvoterna är Torönland HB och Ahlma FIskeri AB, två företag med betydligt större fiskerättigheter.

Torönland HB ägs av en gren av familjen Ahlström och har två stora pelagiska fiskebåtar, GG 204 Tor-ön och GG 207 Torland. Ahlma Fiskeri AB ägs av en annan gren av familjen Ahlström tillsammans med familjen Magnusson. Ägarkoncentrationen inom det pelagiska fisket ökar i och med denna försäljning ytterligare.

Läs mer:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!