Ny tidning: Hav & Vatten

I går, torsdag 26 februari, lanserades tidningen ”Hav & Vatten”Den ges ut av Havs- och vattenmyndigheten, HaV, och är tänkt att komma ut fyra gånger om året.

Vi kommer att skriva om allt som rör vatten, vatten till havs och i sjöar, i kranar och i avlopp. Om vatten som hotar och om vatten som ger liv. Vi gör det för att frågan om vatten är livsviktig, säger Maud Larsen, kommunikationschef på HaV och ansvarig utgivare för tidningen.

Tidningen är tänkt att ges ut fyra gånger om året och tar upp frågor som rör havs- och vattenmiljöer ur ett brett perspektiv. Den produceras i samarbete med tidningsföretaget Offside AB som bland annat ger ut tidningarna Offside, Filter och Hunger.

Första numret av ”Hav & Vatten” innehåller bland annat en längre intervju med klimat- och miljöminister Åsa Romson, reportage om utmaningarna med att kunna ha ett rent dricksvatten och vem som ska betala notan. Samt flera exempel på spännande vattenprojekt runt om i Sverige. Och vår första gästkrönikör är komikern och programledaren Anders ”Ankan” Johansson, som bland annat är känd från radions ”Så funkar det” och TV-programmen ”Anders och Måns” och ”Djursjukhuset”.

Hav och Vatten

Tidningen riktar sig först och främst till politiker och beslutsfattare på kommunal och regional nivå, men även representanter som arbetar med vatten på företag, myndigheter och organisationer. Vi hoppas nå alla som arbetar med eller är intresserade av att ha friska hav, sjöar och vattendrag.

Njord/HaV

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Gilla Habergsgubben på Patreon!
Become a patron at Patreon!