Norska fiskare oskyldiga till olyckshändelse i Dakhlas hamn

I mars förra året var fiskebåten Midoy Dakhla 1 inblandat i en olycka i Dakhlas hamn. En mindre lokal fiskebåt vid namn Taouss påseglades och sänktes. Flera personer dog i olyckan.

Midoy Dakhla 1

Midoy Dakhla 1

Det hela utreddes och det konstaterades så småningom (så vitt jag förstått i en domstolsförhandling) att de två norska befälen ombord på Midoy Dakhla var helt oskyldiga till att ha vållat olyckan. Den mindre lokala fiskebåten framfördes av en person utan behörighet som inte behärskade de besvärliga strömförhållandena som vid utgående och ingående tidvatten råder i Dakhlas hamn. Det fanns ingen behörig skeppare ombord. Den som förde den mindre helt västsahariska fiskebåten ansågs vad jag förstår som ansvarig för att olyckan inträffade.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!